Teen Cup Riksfinal 2022

Helgen den 27–28 augusti ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Örebro City Golf & Country Club.

Den 47:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 205 klubbar och startade sin resa mot finalen.  Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

Följ tävlingen här

Fler nyheter

  1. Teen Cup Riksfinal 2023
  2. Teen Cup

    Teen Cup Riksfinal 2023

    Helgen den 2-3 september ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Varbergs Golfklubb.

    Den 48:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 209 klubbar och startade sin resa mot finalen. Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

     

    Följ tävlingen här

     

    Anslagstavla

    Parkering 1

    Parkering 2

    Information från klubben

  3. Riksfinalen avgjord
  4. Teen Cup

    Riksfinalen avgjord

    I helgen så har Teen Cup Riksfinal avgjorts på Trummenäs Golfklubb. Det har tävlats i åtta olika klasser, och nu har åtta vinnare korats.

    Inför tävlingen såg det vädermässigt något oroande ut. Men trots en del vind och lite regn så kan vi glädjande konstatera att tävlingen har spelats precis som planerat. Spelarna har kämpat på bra under helgen och bjudit på en hel del fin golf av samtliga, men inte minst av segrarna:

    F13: Olivia Andersson Törner, Saltsjöbadens Golfklubb.

    P13: Edwin Sjödin, Lidingö Golfklubb.

    F14: Emma Larsson, S:t Arild Golfklubb.

    P14: Linus Råstedt, Landeryds Golfklubb.

    F15: Amanda Gyllner, Gävle Golfklubb.

    P15: Neo Berg, Göteborgs Golfklubb.

    F16: Ida Lindqvist, Timrå Golfklubb.

    P16: Nils Svanberg, Saltsjöbadens Golfklubb.

     

    Stort tack till Trummenäs Golfklubb som arrangerat tävlingen på ett utmärkt sätt. Tack också till alla spelare, och vi hoppas att ni har haft en rolig helg. Och till sist, stort grattis till alla segrare!

    Resultat

    Bilder

  5. Inför Teen Cup Riksfinal
  6. Teen Cup

    Inför Teen Cup Riksfinal

    I helgen avgörs en av världens största golftävlingar för juniorer. För den 46:e gången i tävlingens historia ska titeln Riksmästare att delas ut till en flicka och pojke i varje åldersklass.

    Spelare från 206 klubbar stod i början av sommaren på startlinjen i Teen Cup Klubbkval. De två bästa i varje åldersklass tog sig vidare till Gruppkvalet som spelades på 27 spelplatser. Den sista anhalten innan Riksfinalen var Regionkvalet som spelades på nio spelplatser. 

    Men nu är det dags för Final!! 

    Det är en historiebok välfylld med svenska storspelare. Bland andra har Liselotte Neumann, Alex Norén, Caroline Hedwall och Peter Hanson alla tagit hem segern i turneringen. Här ser du alla tidigare vinnare.

    När tävlingen spelades Trummenäs senast var året 2003. Då hette tävlingen Bankboken Cup och Henrik Norlander samt vår färska trefalldiga majorvinnare Anna Nordqvist var med och spelade.

    Våra åtta mästare kommer att bli inbjuden av Swedish Golf Team att representera Sverige i Nordic Junior Match. Tävlingen spelas 16-17 oktober på Helsingør Golf Club, Danmark. 

     

    Teen Cup har bevisligen fostrat många väldigt framgångsrika golfare. Kanske finns det flera nya stjärnor i årets startfält?