Matilda Samervong på 18:e hålet tillsammans med laget.

Fördel Landeryd och Ringenäs

Landeryd och Ringenäs segrade i sina respektive matcher vid första dagens spel på Kristianstads Golfklubb i Åhus där JSM Klubblag avgörs i veckan.

Matilda avgjorde
Matilda Samervong avgjorde sin match och hela lagmatchen för sitt Landeryd på det 18:e hålet i matchen mot Delsjö. Med två hål kvar och lika i matchen stod det klart att flicksingeln skulle bli avgörande.

Det är inte säkert att spelarna hade koll på det när de slog ut på hål 17, ett korthål över vatten. Matilda träffade green och tvåputtade för att gå ett upp. På väg mot 18:e tee slöt båda lagen upp för att stötta sina spelare. Par räckte för att segra med 1 upp och avgöra hela matchen.

-Väldigt spännande, det var jättejämnt ända fram till slutet. Innan rundan kände jag att jag hade lite puttyips men det gick över med det gick över så det var skönt, så Matilda Samervong till KlubbTV efter avgörandet.

Hon fortsatte och svarade på frågorna om hon hade koll på att hennes match var avgörande och hur det är att spela när hela laget tittar på.

-Nej, jag hade faktiskt ingen aning. Jag tycket det var lite konstigt att alla stod och kollade på oss. Men, nej det hade jag ingen aning om. Jag tycker det är lite spännande, och att det påverkar mig på ett bra sätt. Lite adrenalin, jag ville ju vinna matchen.  

Ringenäs för starka för Gävle
I den andra matchen blev det inte lika spännande även om även den var välspelad. Ringenäs segrade i tre matcher innan de nått hål 17 och avgjorde tidigt.

- Det börjande med att vi delade första hålet, sedan vann jag två eller tre hål i rad då jag spelade väldigt bra under de hålen och jag var fem upp efter nio hål. Det är svårt att säga hur det kommer att gå, det är väldigt starka lag här. Men jag hoppas det går väldigt bra för oss, sa Nathalie Borg Ringenäs till KlubbTV efter lagets seger..

Detta innebär att Landeryd och Ringenäs står på en lagseger var efter första dagens spel.

Dag 2 - JSM Klubblag Final
8:30 Ringenäs – Delsjö
9:15 Landeryd - Gävle


Sammandrag Dag 1 KlubbTV

Landeryd – Delsjö 3-2

Ringenäs – Gävle 4-1 

Livescoring

 

Skribent

Porträttbild på Göran.

Fler nyheter

  1. Grattis Ringenäs till SM-guldet
  2. JSM Klubblag

    Grattis Ringenäs till SM-guldet

    Hallandsklubben vann alla sina tre matcher i finalen och tog hem JSM Klubblag-pokalen. Övriga placeringar avgjordes med särspel.

    Finalen i JSM Klubblag spelades den 31 oktober–2 november på Barsebäck Golf & Resort. Det svenska höstvädret utmanande de fyra lag som peggade upp i finalen, men det stoppade inte spelarna från att visa upp den spelglädje och kämpavilja som kännetecknar en riktigt bra SM-final.

    Stort grattis till Ringenäs Golfklubb, som tog hem samtliga tre matcher och fick lyfta bucklan. Det är andra gången den halländska golfklubben tar hem det svenska juniormästerskapet för klubblag. Första gången var 2021.

    De tre övriga finallagen – Österåker, Landeryd och Lidingö – hade samtliga varsin seger efter tre dagars finalspel. Det behövdes därför särspel för göra upp om silvret och bronset.

    Särspelet spelades med varsitt mixed foursome-par och resulterade i ett silver till Landeryd och ett brons till Österåker.

    Stort tack till arrangörsklubben Barsebäck. Tack också till alla spelare, ledare och all publik för att ni har varit med och gjort årets final i JSM Klubblag till en toppenbra vecka.

    Resultatlista från finalen

    Mer om JSM Klubblag

  3. Dags för kvalomgång 3
  4. JSM Klubblag

    Dags för kvalomgång 3

    16 lag ska bli fyra inför höstens final. Slutspelet går 8–10 september på Norrköping Söderköping GK.

    Efter de två första omgångarna har 16 lag tagit sig vidare till slutspelet i årets JSM Klubblag. De fyra klubbarna som placerar sig högst upp i resultatlistan får spela final på Barsebäck G&CC den 31 oktober – 2 november. Läs mer om JSM Klubblag här. 

    Kvalomgång 3 spelas som lagmatcher i spelformerna mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. 

    Deltagande klubbar

    Delsjö GK
    Djurholms GK 
    Halmstad GK 
    Hills GK 
    Kungl. Drottningholms GK 
    Kristianstads GK 
    Landeryds GK (titelförsvarare)
    Lidingö GK 
    Lidköping GK 
    Ringenäs GK 
    Skaftö GK 
    Upsala GK 
    Vasatorp GK 
    Ågesta GK 
    Örebro City G&CC 
    Österåkers GK

    Följ spänningen via länkarna nedan

    JSM Klubblag slutspel - slagspelskval

    JSM Klubblag slutspel - matchspel

  5. Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!
  6. JSM Klubblag

    Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!

    I våras startade JSM klubblag 2022 där 48 lag deltog. Efter tre kvalomgångar stod det klart att följande fyra klubblag tog sig till finalen som spelades 1–3 november på West Cliffs Resort i Portugal:

    Delsjö GK
    Flommens GK
    Landeryds GK
    Vasatorps GK

    När alla ronder och matcher var spelade stod det klart att Landeryds juniorer drog det längsta strået och kan nu titulera sig svenska mästare 2022. Stort grattis till guldet!

    Ett stort tack till alla spelare, ledare och supportrar för en väldigt rolig, lärorik och spännande vecka och en stor eloge till alla fantastiska spelare för den underbara golf som vi fått njuta av under denna tävling. 

    Sammandrag från matcherna och intervjuer hittar du på klubbtv.nu

    Fullständig resultatlista hittar du här