Det bokades en hel del golfronder runt om i Sverige under juli månad. Foto: Ezra Shaw/Getty Images

Spela

Bokningsrekord i juli

Blev det en hel del golf under semestern? Då är du inte ensam. I juli bokades 1 662 559 ronder i Golfsverige.- All time high och den dåliga våren är i princip inhämtad, säger SGF:s biträdande generalsekreterare Bo Bengtsson.

Text: CM Hellsten • 2013-08-08 Uppdaterad 2013-08-08

Efter en lång, mörk och snöig vinter blev även våren jobbig för många av de svenska golfklubbarna. Den populära påskhelgen hade vinterväder och många golfanläggningar drabbades av avbokningar.
Under april månad gjordes totalt 608 948 tidbokningar.
Det var 143 476 färre än samma tidpunkt 2012.

När Svenska Golfförbundet nu redovisar statistiken för juli så är det betydligt positivare.
1 662 559 tidbokningar gjordes förra månaden.
– Det är all time high och den dåliga våren är i princip inhämtad, säger SGF:s biträdande generalsekreterare Bo Bengtsson som även är chef för Klubb- och Anläggningsutveckling (Golfens IT-system).

Noteringen är en ökning med 52 800 från juli 2012.
– Det är lite lurigt för när jag pratar med golfklubbarna ute i landet säger en del att det har gått bra medan andra säger att de har tappat mycket. Allt är ju inte spel när det gäller bokningstransaktionerna. Ungefär 75 procent är spel och 25 procent är folk som man bokar, bokar om och bokar av.
– På andra siffror verkar det som att det är mer medlemsspel och mindre greenfeespel. Det är också den signalen som vi har fått från många klubbar hur det faktiskt ser ut vet vi inte förrän året är slut, säger Bo Bengtsson.

Hur ska man tolka det?
– Kanske beror det på att det som bokas på våren är mycket greenfee och i år var ju till exempel påskhelgen en katastrof rent vädermässigt.

Hur ser prognosen ut för resten av säsongen?
– De första dagarna av augusti har varit bra och totalt sett blir det  sannolikt bättre än ifjol. Om vädret är okej så kan det nog nå upp över en och en halv miljon.


Text: CM Hellsten • 2013-08-08
SpelaNyheter
Scroll to Top