Lär dig mer om hur du kan stötta dina barn mot deras drömmar. Du erbjuds en utbildning fylld av erfarenheter och vetenskaplig fakta i ämnet att vara idrottsförälder.

Nu finns ett flertal utbildningar där du som idrottsförälder får hjälp med att stötta ditt barn inom idrotten att utvecklas som människa och golfspelare. Målgruppen för utbildningarna är föräldrar till tävlande barn och även tränare och ledare som vill ha material och tips för att hjälpa föräldrar på sin klubb.

Hur stöttar du ditt barn vid tävling?

Innehåll och målgrupp

Utbildningen tar upp olika case från verkligheten och det tas upp vad forskningen säger. Deltagarna får konkreta tips och en broschyr med information med sig hem. Målgrupp är föräldrar till spelare som spelar på Skandia Tour elite.

Plats och tid

Lördag den 19 augusti på Skerike GK.
Tid: Det erbjuds två 2-timmarspass á 20 föräldrar. Det går att välja för- eller eftermiddagspass. Första passet är kl. 10-12 och andra kl. 15-17. De som vill ses igen kl. 9.00 på söndagen på golfklubben för reflektioner från gårdagen och ta en kaffe, är välkomna att göra det.
Utbildare: Lisa Häggkvist och Peter Östlund

Här anmäler du dig

Vid anmälan gäller "först till kvarn". Max antal platser är 20 personer/pass.

Lär dig mer om vägen till golfgymnasium och landslag

Innehåll och målgrupp

Information och inspirationspass för föräldrar som handlar om golfgymnasium, landslag och juniorutveckling. Målgruppen är föräldrar till spelare som spelar Skandia Cup-finalen.

Plats och tid

Lördagen den 26 augusti på Dalsjö GK

Tid: 1,5 tim kl. 9.30-11.00

Utbildare: Lisa Häggkvist, projektledare Svenska Golfförbundet, Ronnie Andersson, tränare Riksidrottsgymnasiet Uppsala och Markus Otternäs, coach pojkar framtid och pojklandslaget.

Anmälan sker via direktutskick till spelare i Skandia Cupfinalen

 

Workshop: Hur kan du stötta ditt barns utveckling inom golfen?

Innehåll och målgrupp

Detta är en heldagsutbildning inklusive övernattning för dig som vill stötta ditt barn att utvecklas som människa och golfspelare genom golfen. Ämnen inom motivation, inlärning och självkänsla tas upp. Ni går igenom vad forskningen inom dessa områden säger, vad som görs på Svenska Golfförbundet samt tar upp fall från verkligheten och ger tips till varandra. Teori och praktik blandas. För denna utbildning tas det ut en kostnad för logi en natt. Svenska Golfförbundet står för utbildningskostnaderna.
Målgrupp för denna utbildning är föräldrar som har barn som tävlar i golf oavsett nivå och ålder.

Plats och tid

Fredag-lördag den 1-2 december på Bosön, Lidingö.

Tid: En dygnskurs, start fredag kl.16.00 till lördag kl. 16.00

Utbildare: Peter Östlund och Lisa Häggkvist

Anmälan (ej öppnad ännu)

Vid anmälan gäller "först till kvarn". Max antal platser är 20 personer/pass.

För mer information, kontakta:

Lisa Westman ler in i kameran, har en mörkblå adidas-piké med tre gula ränder på vänster axel.
Porträttbild på Peter Östlund.