Senaste nytt

 1. H70: Bertil Josefsson segrare på Fullerö
 2. Tre manliga pristagare på Fullerö H70 2017
  Senior Tour

  H70: Bertil Josefsson segrare på Fullerö

  Fullerö bjöd på en fantastisk bana med snabba, luriga greener och underbart golfväder under båda dagarna.

  Tyvärr var deltagarantalet lite lågt, men vi hoppas på en återhämtning under sista deltävlingen om 5 veckor på Falsterbo.

  Resultatet blev en repris från Kungsängen med Carl och Bertil i särspel. Denna gång avgjorde dock Bertil till sin fördel med en birdie på andra särpelshålet. Hårt i toppen av rankingen nu med ett slags skillnad mellan Carl och Bertil.

 3. D60: Segrare på Scandinavian Seniors
 4. Kvinnliga pristagare Scandinavian Seniors 2017
  Senior Tour

  D60: Segrare på Scandinavian Seniors

  Med en fantastisk avslutande Greensome på 74 slag vann Birgitta Ljung och Carina Strand åter Scandinavian Senior Ladies Double D60.

  Birgitta Ljung och Carina Strand försvarade sin dubbeltitel i D60 på PGA

  Svenskorna vann med tre slag före den skotska duon Penman/Johnston och ytterligare ett slag till schweiziskorna Gugliemone/de Werra. Först på fjärde plats kom nästa svenska lag bestående av Lise Bröndum och Christina Birke. Tävlingen spelades i år på Lakes Course på PGA Sweden National, en trevlig bana med fina greener och många både hot och möjligheter. 

  Marie-Christine de Werra segrare i singeln D60 på PGA Sweden National

  Den avslutande tredje ronden i Scandinavian Senior Ladies D60 Single på Lakes Course blev en tuff utmaning i regn och stark vind. Marie Christine de Werra bestod provet bäst. En fin avslutande 77:a gav henne segern med tre slag före Christina Birke och ytterligare ett slag till Viveca Hoff. På fjärde plats (trea i SGF Senior Tour D60) kom Eva Lindberg. 

  Två spelare som ej varit med på Lag EM D65 togs därefter ut till att spela British Senior Ladies Amateur Open i september. Det blev Carina Strand och Eva Lindberg. Vi önskar dem lycka till!

  Varmt TACK till PGA Sweden National för en väl genomförd tävling på en trevlig bana i utmärkt skick!

 5. D50: Hemmaspelaren Maria Liberg startade med banrekord
 6. Senior Tour

  D50: Hemmaspelaren Maria Liberg startade med banrekord

  Hemmaspelaren Maria Liberg, Upsala Golfklubb, stod som segrare vid SGF Senior Tours femte deltävling för året. Efter en öppningsrond på 66 slag (banrekord) så ledde Mia med hela sju slag inför andra dagens spel.

  Helen Maxe från Albatross Golfklubb knappade dock in så efter 36 spelade hål så stod Mia som segrare med totalt 143 slag, ett slag bättre än Helen.
  Cecilia Tillström Stockholms Golfklubb slutade på en fin tredje plats.
  Grattis till alla!

  Stort tack till Upsala GK till ett fint arrangemang en superfin bana!

 7. H40: Referat från SM
 8. Senior Tour

  H40: Referat från SM

  Se text och bilder från SM H40 i nedanstående referat

 9. D60: Brons till Sverige i D65
 10. Fyra kvinnliga bronsmedaljörer i EM för D65
  Senior Tour

  D60: Brons till Sverige i D65

  ag EM för D65 spelades i Turin, bröderna Molinaris hemmabana, samtidigt som SM gick hemma. Banan var otroligt lång och scorerna blev därefter.

  Detta hindrade inte att det blev mycket jämnt till slut. Schweiz vann med ett slag före Italien och Sverige. Italien vann över Sverige på bättre borträknat resultat och det blev således brons till Sverige. Jämnare kan det inte bli!
  Laget bestod av Viveca Hoff, Anki Hermansson, Maja Hedén och Christina Birke

 11. D50: Spelare nu uttagna till EM Senior Ladies Lag
 12. Senior Tour

  D50: Spelare nu uttagna till EM Senior Ladies Lag

  Följande spelare har blivit uttagna att representera Sverige vid Lag EM: Helene Maxe, Albatross GK, Maria Liberg, Upsala GK, Christin Möller, Kristianstads GK, Catharina Månsson, Vasatorps GK, Louise Idestål, Delsjö GK och Anette Djup, Lidköpings GK.Birgitta Ljung, Eksjö GK är medföljande kapten.

  Lag EM spelas i år Golf Resort Skalica, Slovakien 5-9 september.

  Vi önskar hela laget lycka till!
  /Ylva Skännestigh & Birgitta Ljung
  Kapten och assisterande kapten för D50

 13. D60, D70: Två rockies vann SM-guld i Alvesta
 14. Kvinnliga pristagare SM D60
  Senior Tour

  D60, D70: Två rockies vann SM-guld i Alvesta

  Elisabeth Wilander, Tranås GK, vann sitt första SM guld som nybliven 60-åring. Hon vann till synes komfortabelt med 237 slag över 54 hål. Men efter henne var det hård konkurrens och det blev till slut fyra spelare på silverplats.

  De som delade på 244 slag/ 54 hål är fr vä på bilden Cecilia Landelius, Mälarö GK Skytteholm, Eva Lindberg, Örebro City GC, Ingela Sandström, Alvesta GK, och Lena Törnros, Gräppås GK.

  Barbro Rehnqvist, Ekerum GK, vann också sitt första SM guld. Som nybliven 70-åring slog hon till direkt med fint spel båda dagarna och vann på 156 slag. Silver till Catharina Thott, Barsebäck GCC, 170 slag och brons till Gunilla Eklund, Särö GK, 171 slag.

 15. D50: Sofia Grönberg-Whitmore segrade i SM
 16. Tre kvinnliga pristagare på SM för damer 50 2017
  Senior Tour

  D50: Sofia Grönberg-Whitmore segrade i SM

  Totalt 77 spelare hade mött upp i D50-klassen för att spela SM på Ryfors GK helgen 7-9 juli. Tre dagar som bjöd på omväxlande väderlek och en utmanande golfbana.

  Efter första dagens spel ledde Helen Maxe efter en fin rond på 70 slag, två under par. Dag två kontrade Sofia med en rond på 67 slag och ett nytt banrekord från röd tee.
  Tredje och sista dagens spel blev till slut en match mellan Sofia och Helen där båda spelarna presterade ett totalresultat under par. Till slut stod Sofia som segrare två slag före Helen.

  1. Sofia Grönberg-Whitmore, Halmstad Golfklubb 213 slag
  2. Helene Maxe, Albatross Golfklubb 215 slag
  3. Maria Liberg, Upsala Golfklubb 220 slag

  Resultatlista 

  Vi säger stort tack till tävlingsteamet på Ryfors GK som gjorde allt för att vi skulle trivas.

  På bilden från vänster: Helene Maxe , Sofia Grönberg-Whitmore, Maria Liberg

  /Ylva Z Skännestigh
  Kapten D50

 17. H50: Mattias Pernheden vinner SM
 18. Tre manliga pristagare på SM herrar 50 2017
  Senior Tour

  H50: Mattias Pernheden vinner SM

  SM för H50 avslutat med en rafflande strid in i det sista. Möres fina bana dolde en kod till bra scorer som få av deltagarna lyckades knäcka. Bara Mattias Pernheden lyckades komma runt på par. Tätt följd av Peter Cernold och Mats Brandt.

  Allt avgjordes på det diaboliska 18:e, där flaggplaceringen på avslutningsvarvet fick se både tre- och fyrputtar passera revy. Peter missade en kort birdieputt på hålkanten och Mattias treputtade från övre platån genom att sätta en 2-meters retur. I och med det fick Mattias äntligen en efterlängtad seger på en deltävling och kan nu titulera sig Svensk Mästare. Stort Grattis!! Även stort grattis till Peter och Mats som knep silver samt bronspengarna!!

  Vi hade härliga dagar på en bra bana och ett mycket bra genomfört arrangemang. Vi såg bara glada miner hos alla spelare och vi vill tacka Möre GK med Mathias i spetsen för alla funktionärer och banpersonal som gjorde sitt yttersta för att vi skulle få så bra förutsättningar som möjligt!

 19. D30: Tre omgångar spelade – tredje vinnaren för året på Åda G&CC!
 20. fyra kvinnliga pristagare på D30 Åda
  Senior Tour

  D30: Tre omgångar spelade – tredje vinnaren för året på Åda G&CC!

  Bualee Maliwan, Hagge GK, stod som slutsegrare efter två stabila ronder i luriga vindar på Åda G&CC 10-11 juni. Med slutscoren 151 (74+77) blev det 4 slags marginal ner till Gagga S Westin, Vreta Kloster GK, och Maria Ringdahl, Kalmar GK, på delad andra plats som båda hade scoren 155. På fjärde och sista prisplats kom Ulrika Johansson, Albatross GK, på 156 slag.

  Åda G&CC bjöd på sol och växlande molnighet, kluriga flaggplaceringar och en bana i fint skick. Stort tack för att vi fick komma och hälsa på!
  Det var extra roligt att några "gamla" senior tour-tjejer kom på återbesök och att några nya hittade till oss för första gången, varmt välkomna!

  Nästa tävling är SM i Småland, Ryfors GK är spelplats för D30. Anmälan till den tävlingen stänger 15 juni kl 12:00!

  Från vänster på bilden: Ulrika Johansson Albatross GK, Maria Ringdahl Kalmar GK, Bualee Maliwan Hagge GK och Gagga S Westin Vreta Kloster GK