Senaste nytt

 1. D60: Stor tourfinal med shotgunstart
 2. Kvinnlinga pristagare damer 60 på Vesterby 2017
  Senior Tour

  D60: Stor tourfinal med shotgunstart

  Tack Vesterby för en mycket trevlig helg med god mat, bra logi och rolig samvaro mellan åldersklasserna! Golfbanan är svår, eller kanske snarare greenområdena är svåra, med många bollar som rullar över kanterna ner i djupa svackor.

  Gagga Westin o Katarina Vangdal

  Vi i D60 hade lite sämre scorer än vanligt, men några var duktiga och klarade det bra.
  Eva Lindberg från Örebro City G&CC vann både tävlingen på 164 slag och Order of Merit 2017, överlägset med 249 p.

  På andra plats kom Elisabeth Wilander från Tranås GK på 167 slag. Elisabeth avancerade med detta resultat till andra plats även påOrder of Merit.

  På tredje plats i tävlingen kom Cecilia Landelius från Mälarö GK Skytteholm på 169 slag.

  Vi vill också tacka Katarina Vangdal, som under kamratmiddagen höll ett inspirerande föredrag om framtidens golfproffs. Och framför allt berättade om det framgångsrika flicklandslaget och deras resa och varför de blivit så duktiga.

 3. H70: Avslutning på Falsterbo
 4. Manliga pristagare herrar 70 Falsterbo GK
  Senior Tour

  H70: Avslutning på Falsterbo

  Falsterbo tog emot oss med en perfekt bana, fantastiska greener och ingen blåst, men med kraftigt regn för ledarbollarna dag 2.

  Som vanligt var det hårt i toppen och särspel krävdes mellan Göran Thenfors och Janne Björnsson, där hemmaspelaren Göran avgjorde på första särspelshålet. På tredje plats, ett slag efter kom Sven-Erik Lindberg.

  Samtidigt korades årets vinnare av Order of Merit - där Janne Björnsson tog hem priset, tre slag bättre än Carl Roos af Hjelmsäter.

  Vi vill med detta tacka alla för den gångna säsongen och laddar nu inför 2018 - vilket sker bl.a. med ett träningsläger i Algarve senare under hösten.

 5. D50: 6:a i Lag-EM i Slovakien
 6. Svenska damlaget i EM Lag D50 2017
  Senior Tour

  D50: 6:a i Lag-EM i Slovakien

  Lag EM för D50 spelades på Skalica Golf Resort i Slovakien. En fin inlandsbana med linkskaraktär med väl inbunkrade både fairways och greener. Banan hade tagit stryk av det torra vädret under sommaren men greenerna var snabba och svårlästa.

  Efter att resan till Slovakien kantades av tre inställda flyg och försenat bagage för tre av spelarna så placerade sig laget på sjunde plats i kvalet bara fyra slag från fjärde plats. Bästa svenska spelaren i kvalet var Helene Maxe med fina 147 slag.

  I kvartsfinalen mötte vi Tyskland där vi förlorade med knappast möjliga marginal med 2-3. I en jämn och välspelad match om femteplatsen vann vi mot Nederländerna med 4,5–0,5. I den tredje matchen mot Spanien avgjordes den på 18:de hålet i sista matchen där Spanien drog det längsta strået.

  De åtta främsta lagen är väldigt jämna vilket gör att dagsformen avgör vilket lag som vinner. De svenska damerna spelade riktigt bra golf genom hela tävlingen där samtliga spelare bidrog med poäng, men tyvärr var det lite "stolpe ut" några gånger.

  Birgitta Ljung
  Kapten för EM-laget

 7. H50: Mariusz tar andra segern för året på Vara-Bjertorp!
 8. Manliga pristagare på H50 Vara-Bjertorp 2017
  Senior Tour

  H50: Mariusz tar andra segern för året på Vara-Bjertorp!

  Sista helgen i augusti fick H50-tourens spelare spela årets hittills bästa arrangemang! Vara-Bjertorps personal och frivilliga funktionärer hade gjort sitt yttersta för att det skulle kännas som en riktig stortävling, med starter, resultattavla, finputsad bana och restaurang med både frukost och lunch samt kvällsmat.

  Strålande sensommarväder på lördagen bjöd också in till fina scorer och Mariusz Eriksson tryckte gasen i botten redan på öppningsvarvet genom att sänka puttar från när och fjärran!
  Även om Claes Andersson under rond 2 i slutet närmade sig så skrevs segern tillslut till 4 slag och -7 som slutscore visar återigen vilken hög klass på spelet H50 touren levererar!

  En tävling kvar nu för 2017. Årets golfare ska utses på fina Mauritzbergs Golf!
  Väl mött där!

 9. D50: Uttagna spelare till Senior Ladies' British Open
 10. Senior Tour

  D50: Uttagna spelare till Senior Ladies' British Open

  Årets Senior Ladies' British Open går på fina Royal Belfast, Irland 19-22 september.

  Att representera Sveriges färger är följande fem D50 spelare:

  Maria Liberg, Upsala GK
  Christin Möller, Kristianstads GK
  Catharina Månsson, Vasatorps GK
  Lotta Redin, Kalmar GK
  Cecilia Tillström, Stockholms GK

  Lycka till alla och vi kommer att följa er framfart i resultatlistorna.

  /Ylva Z Skännestigh
  Kapten 50

 11. D60: Eva Lindberg bästa D60 på Stora Lundby
 12. Kvinnliga pristagare damer 60 Stora Lundby GK 2017
  Senior Tour

  D60: Eva Lindberg bästa D60 på Stora Lundby

  Årets näst sista tävling gick på Stora Lundby GK. Regn och vind bjöd motstånd och flaggplaceringarna på de fina snabba greenerna var ämnade för proffs.

  Eva Lindberg vann med 1 slag över SM-vinnaren Elisabeth Wilander och 3 före Christina Birke.

  Varmt TACK till Stora Lundby för fantastiskt bemötande och omhändertagande!

 13. D50: Sofia Grönberg-Whitmore segrare på Stora Lundby
 14. Kvinnliga segrare damer 50 på Stora Lundby GK 2017
  Senior Tour

  D50: Sofia Grönberg-Whitmore segrare på Stora Lundby

  Årets sjätte uttagningstävling vanns av Sofia Grönberg-Whitmore. Stora Lundby bjöd på en toppad och mycket trevlig bana. Hård vind och regnskurar gjorde inte banan enklare.

  Trots förutsättningarna bjöds det på några riktigt bra resultat.

  Stort grattis till
  1.a Sofia Grönberg-Whitmore, Halmstad Golfklubb 151 slag
  2.a Åsa Johansson Storsjöbygdens Golfklubb 157 slag
  3.a Christin Möller, Kristianstads Golfklubb i Åhus 158 slag
  (På bilden från vänster Åsa, Sofia, Christin)

  Stort tack till Stora Lundby som bjöd på ett fint arrangemang!

  / Ylva Z Skännestigh
  Kapten D50

 15. H40: Avslutning på Arboga GK
 16. D30: Rebecca Sörensen vinnare på Stora Lundby
 17. Kvinnliga pristagare på Damer 30 på Stora Lundby GK 2017
  Senior Tour

  D30: Rebecca Sörensen vinnare på Stora Lundby

  Det var Göteborgstjejerna som dominerade på Stora Lundby i helgen när den sjätte uttagningstävlingen i D30 spelades. Extra roligt att hemmaspelaren Rebecca Sörensen vann med finfina 148 slag. Stort grattis Rebecca!

  Tvåa kom Lena Florin från Chalmers GK på 157 slag och på delad tredje plats kom Ulrika Johansson från Albatross GK och Emely Albrektson från Göteborgs GK på 158 slag.

  Stora Lundby Golfklubb bjöd på en utmanande bana med många tuffa flaggplaceringar och jättefina greener. En stor eloge till all personal på Stora Lundby för en väl genomförd tävling i ett utmanande väder. Det gjorde ni bra!

 18. D30: Tätt i toppen inför avgörandet!
 19. Kvinnliga pristagare på D30 Upsala GK 2017
  Senior Tour

  D30: Tätt i toppen inför avgörandet!

  Bualee Maliwan, Hagge GK, kom till U5 på Upsala GK som en ny människa. Efter att ha drabbats av kristallsjukan under SM med svår yrsel och illamående blev det rast/vila i en vecka innan hon var frisk igen. Hon tog taktpinnen första rundan och gick +1 på Upsala GK's vackra bana.

  Tätt följd av Maria Ringdahl, Kalmar GK, på +2 och en rookie för i år från Nybro GK, Johanna Karlsson, på +3 gick de tre ut i ledarboll på söndagen som bjöd på lite friskare vindar än vad vi hade att tampas med på lördagen.

  När röken lagt sig hade Maria Ringdahl handen på segerstatyetten och seger nummer två var bärgad under årets tour efter en bländande runda på -1! På andra plats kom en kämpande Bualee men gladast av alla var nog den glatt spurtande trean, Elisabeth Ekblom, Mariestads GK, som kom in på fina 75 slag dag två.

  Pristagare på Upsala från vänster: Bualee, Maria, Elisabeth och Gagga

  Stort tack till alla som kom, till Upsala GK och deras greenteam som levererar en bana i toppklass samt till alla funktionärer och tävlingsledare!