Här kan du hitta information om SGF Golf Ranking, rankinglistor och söka bland spelarprofiler.

SGF Golf Ranking

Genom SGF Golf Ranking poängsätts alla svenska spelare i princip i alla elittävlingar i Sverige, på de större tourerna i övriga världen och i internationella amatörtävlingar.

Alla svenska spelare, som är 13 år eller äldre under kalenderåret och som spelar tävlingsgolf utan handicap, ingår i rankingen, oavsett på vilken nivå eller var i världen spelaren tävlar.

Rankingen, som bygger på snittpoängen av de poäng spelaren erhållit i tävlingar de senaste 52 veckorna, används som uttagningsinstrument på Skandia Tour, till viss del på Swedish Golf Tour och i flera andra sammanhang.

Rankinggrundande tävlingar

För att en tävling ska kunna ingå i SGF Golf Ranking krävs att arrangören uppfyller de villkor som finns beskrivna i manualen för SGF Golf Ranking under punkt 10. En klubb som vill arrangera en rankinggrundande tävling måste skicka in en ansökan via ansökningsformuläret nedan senast den 15 februari. Nedan finns också en lista över de svenska tävlingar som ingår i SGF Golf Ranking för året.

Manual SGF Golf Ranking 2017

Tävlingar i SGF Golf Ranking 2017

Ansökningsformulär rankinggrundande tävling (för arrangörsklubb)

Ansökningsformulär rankinggrundande internationell tävling (för spelare)

Spelarprofiler

Alla svenska spelares resultat på tävlingar som ingår i SGF Golf Ranking registreras i det som kallas för spelarprofilerna. På så sätt har det genom åren byggts upp en unik bank av resultat. Genom spelarprofilerna går det att följa spelarnas utveckling från juniorspelare till tävlingsspelare på högsta världsnivå. SGF Golf Ranking infördes 2004 men det finns resultat registrerade i spelarprofilerna från och med 1984. Resultaten från den svenska juniortouren började registreras i SGF Golf Ranking 2001 och sedan dess ger spelarprofilerna i det närmaste komplett information om spelarnas resultatutveckling.

Sök spelare i spelarprofilerna

Kontakt rankingfrågor

Magnus Grankvist är en man i femtioårsåldern. Han har en svart tröja på sig med en vit pikétröja under. Han har inget hår på huvudet och svarta glasögon. Han ler kisande in i kameran.
Sofia Pettersson