Flicka i vit tröja och vit keps

Hårda vindbyar på Vallda

Vindarna har inte avtagit under andra dagen på JSM slag utan snarare tvärtom. Det har varit kraftiga vindbyar som till och med gjort det svårt för spelarna att få bollen att ligga still på green och fairway. Utifrån dessa tuffa förhållanden med byiga vindar och snabba greener har det kommit in några riktigt bra scorer.

I  flickklassen levererade Anna Nordfors Göteborgs GK och Frida Kinnhult Skaftö GK 67 slag (-5) efter andra ronden. Totalt ligger de båda i delad ledning inför tredje ronden.

Anna Nordfors berättar att hon träffade green på alla hål utom ett, hade två puttar hela vägen in vilket gjorde att golf helt plötsligt kändes enkelt. Med andra ord en stabil runda med endast par, birdies och en eagle.  

På killsidan är resultaten i toppen väldigt jämna och många har kommit in på ett och två under par, vilket är bra med hänsyn till dagens väderförhållanden. Hugo Townsend Bodens GK, Marcus Sundlöf Botkyrka GK och Adrian Vågberg Sollentuna GK ligger på en delad första plats inför tredje ronden.

Under andra dagen på JSM slag fick vi ytterligare se en hole in one. Louise Rydqvist Värnamo GK gjorde sin andra hole in one på åttonde hålet, stort grattis!

Det kan hända mycket inför de två sista dagarna. Många spelare har möjligheten att ta sig upp till toppen inför finaldagen på söndag, då det ska avgöras om vem som kommer ta hem titeln ”juniormästare i slag” på Vallda G&CC . 

Resultat

Startlista rond 3

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.