Två spelare mäter vem som är längst ifrån hålet

De gör upp om JSM Match - 16 har blivit 4

Efter många jämna och spännande matcher är fyra tjejer och fyra killar vidare till semifinalerna. Imorgon vet vi vilken tjej och kille som får lyfta pokalen och titulera sig svensk juniormästare i matchspel.

Efter vinst i kvalspelet har Isabell Ekström från GolfUppsala fortsatt att imponera. Hon har segrat med god marginal i både åttondelsfinalen och kvartsfinalen och fortsätter nu in i semifinalen. Men kanske blir det en jämnare semifinal när hon ställs mot Ljunghusens Sara Kjellker som idag lyckats besegra två hemmaspelare.

I den andra semifinalen möts Pi-Lillebi Hermansson från Stockholms GK och Sofia Lundell från PGA Sweden National. Både Pi-Lillebi och Sofia fick hårt motstånd redan i åttondelsfinalen och vinsten satt lång inne. Pi-Lillebi lyckades avsluta sin match på 18 green medan Sofia avgör först på tredje särspelshålet. I kvartsfinalen tar de övertygande segrar med 4/3 respektive 3/2.

I pojkklassen möts Christoffer Pålsson från Vasatorps GK och David Nyfjäll från Upsala GK i den första semifinalen. Christoffer tar en 4/3 seger i kvartsfinalen och David vinner sin match med 3/2.

I den sista matchen på banan för dagen blev det en hård kamp. Först på det 23:e hålet kunde vi särskilja spelarna. Albin Tidén från Romeleåsens GK gick vinnande ur den duellen. På det femte särspelshålet, en par 4, slog Albin utslaget till greenkant vilket resulterade i en birdie och vinst. Han ställs nu mot Joel Wendin från Gävle GK som tar hem sin åttondelsfinal med 4/2 för att sen vinna kvartsfinalen med 4/3.

Banan är uppsatt för många birdies med flera par 4-hål som är möjliga att nå på utslaget. Detta i kombination med att det endast blåst ett par sekundmeter har gjort att det oftast krävts birdie, och ibland till och med eagle, för att vinna ett hål. Ringenäs GK är med andra ord en mycket rolig bana för matchspel där allt kan hända. Efter tre dagar med strålande solsken packar vi ner regnkläderna till imorgon.  

Följ semifinalerna här:

Flickor

Pojkar

Kolla också in fotoalbumet på Facebook!

Skribent och fotograf: Sofia Pettersson

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.