Matilde Stenqvist, Pontus Nyholm och Isabell Ekström

Topp 16 är vidare i JSM Match

Nu är kvalspelet avklarat och vi vet vilka 16 pojkar och 16 flickor som fortsätter spela om mästerskapstitlarna. Regerande mästarna Pontus Nyholm och Matilde Stenqvist ser ut att bli svårslagna även i årets JSM Match.

Pontus Nyholm, Gävle GK, avslutar kvalet på 112 poäng och tar hem topplaceringen i killklassen hela 21 poäng före Albin Bergström, Ljunghusens GK, och David Nyfjäll, Upsala GK, som delar andraplatsen.

Matilde Stenqvist, Ullna GC, går också vidare till matchstegen med god marginal. Hon slutar på en delad förstaplats med 88 poäng. Hon toppar tabellen tillsammans med GolfUppsalas Isabell Ekström.

Runt kvalstrecket blev det som misstänkt en hård kamp. I pojkklassen krävdes det 78 poäng för att kvala till matchstegen. Henrik Lilja från Delsjö GK hade en bra dag med hela 30 poäng vilket räckte till en 16:e plats med minsta möjliga marginal. I tjejklassen tog Sofie Babic, Laholms GK, 16:e platsen med 68 poäng.

Efter två lyckade dagar med härligt väder på Ringenäs GK ser vi fram emot att inleda matchstegen under morgondagen. Placeringen i kvaltabellen avgör vem som möter vem i matchstegen. På lördag avgörs det vilken tjej och kille som får lyfta bucklan som svenska mästare.

Leaderboard:

Flickor

Pojkar

Mer info:

Fullständig resultattabell pojkar

Fullständig resultattabell flickor

Så fungerar poängsystemet

Bilder från kvalspelet

Skribent och fotograf: Sofia Pettersson

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.