En flicka i blå tröja och vit keps står bredvid en pojke i gul tröja och vit keps och håller i varsin prisbuckla

Tog hem segern redan vid andra starten på elit

Skandia Tour Elit på Arvika GK är nu avklarad för pojkar och flickor. Dagen inleddes med mycket bra förutsättningar, svag vind och en bana i bra skick ledde till att spelarna kom in med låga scorer. Vinnaren i tjejklassen blev Linn Grant som endast spelat på elitnivå en gång innan.

Linn Grant från Rya GK tog hem sin första  Skandia Tour Elit vinst på totalt +7. Ett slag därefter kom Sofie Bringner från Hills GK.

-  Spelet under dagen var liknande som gårdagens, relativt stabilt och fick i viktiga puttar. Det är andra gången jag spelar på Elit så verkligen roligt att få vinna såhär tidigt på denna nivån, berättar Linn.

Med fem birdies och endast en bogey vann Johannes Axell Skandia Tour Elit på Arvika GK. Inledde ronden imorse med tre raka birdies som höll sig hela vägen och totalt kom Johannes in på -4, som även är helgens bästa score bland pojkarna. 

-  Försökte hitta tillbaka till spelet vilket funkade bra, satte framförallt många puttar som gjorde att det blev en låg score.

Efter regn hela natten sprack vädret upp till första start och bjöd på strålande solsken. Men regnet den här gången var inte helt fel, greenerna blev något mjukare vilket gynnat många spelare om man tittar på dagens resultat. Framförallt tjejerna har varit glada när de kom in i scoringarea och fått bollen att stanna på greenerna.

Vi tackar Arvika GK för en fantastiskt bra helg och nästa gång av Skandia Tour Elit är det säsongens sista omgång som går av stapeln på Vasatorps GK.

Reslutat 

Bilder 

Skribent: Rebecka Arneryd

 

 

Fler nyheter

 1. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Skandia Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand