Svenska juniormästare i slagspel

Det blev en otroligt spännande sista dag på Vallda G&CC som både bjöd på lite regn, vind och tillslut strålande solsken. Nu står det klart vilka som är juniormästare i slagspel 2017. Frida Kinhult Skaftö GK och Christoffer Rahm Kungsbacka GK.

Ledarna efter 54 spelade hål på Skandia Tour Elite höll nerverna i spel under finalronden från start till slut. Inför sista hålet i ledarbollen skilde det endast ett slag mellan första och andra placering i båda klasserna. Åskådare och släktingar var nervösa inför de sista puttarna.

Frida Kinhult Skaftö GK satte birdieputten på 18:e hålet och segern var hemma. I år vann Frida sin första internationella tävling, Ladies Amateur Championship och nu är hon även svensk juniormästare i slagspel.

Desiree Andersson Ljunghusens GK fick ihop en riktigt bra sista rond, dagens bästa score på 67 slag (-5) ledde till en andra placering i flickklassen.

Spännande avslut blev det även på killsidan, hemmaspelaren Oscar Teiffel kom in på totalt två under par, då Chrtistoffer Rahm låg på tre under par med ett hål kvar att spela. Christoffer satte par putten och vann sin första Skandia Tour Elite tävling. Efter sommaren väntar college i North Carolina.

Efter fyra dagar på Vallda G&CC har spelarna verkligen fått känna på att spela i i vind från alla olika håll. Därmed har det varit tuffa förhållanden, extra stor eloge till alla tävlandes som kämpat under dessa dagar. JSM slag 2017 är över och glada spelare lämnar tävlingen.   

Vi tackar Vallda G&CC för en mycket fin bana och bra engagemang! Nästa omgång av Skandia Tour Elite är det dags att utse två nya juniormästare, men denna gång i matchspel som går av stapeln på Ringenäs GK.

 

Resultat 

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd 

 

 

Fler nyheter

 1. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Skandia Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand