Svenska juniormästare i slagspel

Det blev en otroligt spännande sista dag på Vallda G&CC som både bjöd på lite regn, vind och tillslut strålande solsken. Nu står det klart vilka som är juniormästare i slagspel 2017. Frida Kinhult Skaftö GK och Christoffer Rahm Kungsbacka GK.

Ledarna efter 54 spelade hål på Skandia Tour Elite höll nerverna i spel under finalronden från start till slut. Inför sista hålet i ledarbollen skilde det endast ett slag mellan första och andra placering i båda klasserna. Åskådare och släktingar var nervösa inför de sista puttarna.

Frida Kinhult Skaftö GK satte birdieputten på 18:e hålet och segern var hemma. I år vann Frida sin första internationella tävling, Ladies Amateur Championship och nu är hon även svensk juniormästare i slagspel.

Desiree Andersson Ljunghusens GK fick ihop en riktigt bra sista rond, dagens bästa score på 67 slag (-5) ledde till en andra placering i flickklassen.

Spännande avslut blev det även på killsidan, hemmaspelaren Oscar Teiffel kom in på totalt två under par, då Chrtistoffer Rahm låg på tre under par med ett hål kvar att spela. Christoffer satte par putten och vann sin första Skandia Tour Elite tävling. Efter sommaren väntar college i North Carolina.

Efter fyra dagar på Vallda G&CC har spelarna verkligen fått känna på att spela i i vind från alla olika håll. Därmed har det varit tuffa förhållanden, extra stor eloge till alla tävlandes som kämpat under dessa dagar. JSM slag 2017 är över och glada spelare lämnar tävlingen.   

Vi tackar Vallda G&CC för en mycket fin bana och bra engagemang! Nästa omgång av Skandia Tour Elite är det dags att utse två nya juniormästare, men denna gång i matchspel som går av stapeln på Ringenäs GK.

 

Resultat 

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd 

 

 

Fler nyheter

 1. Topp 16 är vidare i JSM Match
 2. Matilde Stenqvist, Pontus Nyholm och Isabell Ekström
  Skandia Tour

  Topp 16 är vidare i JSM Match

  Nu är kvalspelet avklarat och vi vet vilka 16 pojkar och flickor som fortsätter spela om mästerskapstitlarna. Regerande mästarna Pontus Nyholm och Matilde Stenqvist ser ut att bli svårslagna även i årets JSM Match.

  Pontus Nyholm, Gävle GK, avslutar kvalet på 112 poäng och tar hem topplaceringen i killklassen hela 21 poäng före Albin Bergström, Ljunghusens GK, och David Nyfjäll, Upsala GK, som delar andraplatsen.

  Matilde Stenqvist, Ullna GC, går också vidare till matchstegen med god marginal. Hon slutar på en delad förstaplats med 88 poäng. Hon toppar tabellen tillsammans med GolfUppsalas Isabell Ekström.

  Runt kvalstrecket blev det som misstänkt en hård kamp. I pojkklassen krävdes det 78 poäng för att kvala till matchstegen. Henrik Lilja från Delsjö GK hade en bra dag med hela 30 poäng vilket räckte till en 16:e plats med minsta möjliga marginal. I tjejklassen tog Sofie Babic, Laholms GK, 16:e platsen med 68 poäng.

  Efter två lyckade dagar med härligt väder på Ringenäs GK ser vi fram emot att inleda matchstegen under morgondagen. Placeringen i kvaltabellen avgör vem som möter vem i matchstegen. På lördag avgörs det vilken tjej och kille som får lyfta bucklan som svenska mästare.

  Fullständig resultattabell pojkar

  Fullständig resultattabell flickor

  Startlista matchstege pojkar

  Startlista matchstege flickor

  Så fungerar poängsystemet

  Bilder från kvalspelet

  Skribent och fotograf: Sofia Pettersson

 3. Jämnt kring kvalstrecket efter första dagen av JSM Match
 4. Pokal JSM Match 2017
  Skandia Tour

  Jämnt kring kvalstrecket efter första dagen av JSM Match

  32 tjejer och 64 killar gör upp om att bli svenska juniormästare i matchspel. Idag och imorgon spelar de för att bli topp 16 och ta sig vidare till den traditionella matchstegen. Efter 36 spelade hål toppar Ringenäs GK:s Ingrid Lindblad tabellen i tjejklassen och Pontus Nyholm från Gävle GK killarnas tabell. Runt kvalstrecket ser det ut att bli en riktigt hård kamp under morgondagen.

  Junior SM i match spelas i år i ett nytt format. Idag har spelarna ställts mot sex motståndare i varsin sexhålsmatch. Varje vunnet hål har gett tre poäng och delningar en poäng. Läs mer om upplägget här.

  Imorgon väntar ytterligare tre stycken sexhålsmatcher innan vi vet vilka 16 killar och tjejer som fortfarande har chansen att titulera sig svensk mästare.

  I tjejklassen har Ingrid Lindblad tagit tillvara på fördelen med hemmabana och inlett starkt. Hon toppar tabellen med 60 poäng. På en andraplats hittar vi Sara Kjellker från Ljunghusens GK på 56 poäng.

  Killarnas tabell leds av Pontus Nyholm från Gävle GK på imponerande 76 poäng. På en andraplats, åtta poäng efter, hittar vi Albin Bergström från Ljunghusens GK.   

  JSM Match spelas i år på Ringenäs GK och det har bjudits på perfekta förhållanden. Spelarna vittnar om att det krävts birdie, om inte eagle, för att samla på sig en tre-poängare. Vädret då? Optimalt golfväder med en temperatur strax över 20 grader och en behaglig bris. Vi hoppas att veckan fortsätter i samma stil! Stort tack till tävlingsledningen och alla funktionärer från Ringenäs GK för en mycket lyckad första dag.      

  Torsdagens startlista och leaderboard hittar du här.

  Kolla in bilder från tävlingen här.

  Skribent

  Sofia Pettersson
 5. Nytt format i Skandia JSM Match
 6. Skandia Tour

  Nytt format i Skandia JSM Match

  Så spelas junior-SM i matchspel 2017.

  Idag drar Skandia JSM Match igång och på lördag ska två svenska mästare koras. I år spelas tävlingen med ett helt nytt koncept där det gäller för spelarna att de två första speldagarna samla så många poäng som möjligt genom att spela matcher över sex hål.

  De två första dagarna spelas nio matcher mot nio olika spelare. Vinner spelaren ett hål får den tre poäng och delas hålet får var och en av spelarna en poäng. Alla poäng som skrapas ihop under dessa två dagar samlas i en tabell och därifrån går de 16 bästa vidare till spel på fredag och lördag där tävlingen spelas som traditionellt matchspel.

  Följ spelet och se startlistan:

  Resultat och startlista