Regnet hjälpte spelarna

Efter dag två i JSM Slag på Sollentuna GK har vi fått en ny ledare i klubbhuset på flicksidan och en delad ledning bland pojkarna. Efter en regnskur på morgonen blev banan mer hanterlig vilket tydligt syntes i scorerna.

Rond tre i JSM Slag blev ingen regnrunda som utlovat. Istället kom det en rejäl skur ungefär en timme efter första start och det verkar ha gjort underverk för spelarnas scorer. I pojkklassen har vi fått en delad ledning som fortfarande är på fem under par (-5), där gårdagens stjärna Jesper Svensson är kvar tillsammans med Philip Jensen från Ljunghusens GK som idag fick till spelet rejält och gick fyra under par (68 slag).

Grabbarna har ingen stor ledning utan tätt bakom jagar tourens senaste vinnare Elis Svärd från Salems GK på minus fyra tillsammans med spelaren som idag tangerade Sollentunas banrekord – Fabian Sundén. Med 65 slag (-7) klättrade spelaren, som även han är från Ljunghusens GK, 13 placeringar på leaderboarden. En bra dag för Ljunghusen med andra ord.

Bland flickorna har vi fått en ny ledare som kommer från Göteborgs Golf Klubb vid namn Anna Nordfors. Hon fick till en kanonrond med fem birdies och resten par och landar på totalt tre över par (+3) ett slag före tvåorna Moa Folke från Tranås GK och Matilde Stenqvist från Ullna GC.

Imorgon väntar de 18 sista hålen för spelarna och många är sugna på revansch, speciellt på hålen 14 och 16. På dessa hål har det enbart gjorts 11 birdies på 54 hål bland 78 spelare. Vädret för imorgon är perfekt golfväder i mångas ögon; sol, lite moln och 20 grader.

Statistik från ronderna

Resultatlista

Startlista rond 4

Bilder från tävlingen

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.