Nordfors och Pålsson leder eliten

Första dagen av tre i Skandia Tour Elite omgång 1 är just färdigspelad. 156 spelare har tagit sig till Abbekås Golfklubb för att delta i årets första tourtävling och ledarna i klubbhuset efter 18 hål är Anna Nordfors från Göteborgs Golf Klubb och Christoffer Pålsson från Vasatorps Golfklubb.

Skandia Tour har i år fått ett nytt upplägg med tre olika nivåer istället för tidigare fyra. Vi har sagt hejdå till Skandia Tour Elit, Riks, Regional och Distrikt och välkomnar nu Skandia Tour Elite, Future och First.

Denna helg inleder vi tourens högsta nivå på Abbekås Golfklubb i Skåne. En ytterligare nyhet är att vi utökat startfältet till 156 spelare (tidigare 78) i tävlingen. 102 killar och 54 tjejer har kvalificerat sig till tävlingen och gör i helgen upp om vinsten. Det spelas 18 hål varje dag från fredag till söndag med cut efter morgondagens rond. 45 killar och 24 tjejer plus delningar får spela tredje varvet.

Efter dagens spel har vi två ledare i klubbhuset. Anna Nordfors från Göteborgs Golf Klubb på tjejsidan och Christoffer Pålsson från Vasatorps Golfklubb på killsidan. Anna kom in i Recording Area med en score på ett över par, två slag före flera delande tvåor där vi bland annat hittar Abbekås hemmaspelare Maja Stark.

Christoffer Pålsson var faktiskt den enda spelare som tog sig runt på banan med röda siffror. Med två bogeys och hela fem birdies blev resultatet tre under par.

- Jag hade ett bra flyt i spelet och puttade bra. Jag är ganska van vid att spela i vind och idag nyttjade jag fördelarna med den, berättar Christoffer efter ronden.

Imorgon väntar 18 nya hål för många revanschsugna spelare. Leaderboarden finns nedan, första start 08:00.

Leaderboard

Startlista rond 2

Fler nyheter

 1. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Skandia Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand