Imponerande spel i JSM Klubblag

Två av tre dagar är över i finalen för Skandia JSM Klubblag 2017. Imorgon avgörs det vilket junior-klubblag som är Sveriges bästa och finalmatchen spelas mellan Ljunghusens GK och Stockholms GK som hittills har vunnit båda sina matcher.

Båda lagen som imorgon tävlar om guldet på har än så länge endast förlorat en delmatch var, det vill säga en av tio. Trots det har både Kristianstads GK i Åhus och Landeryds GK, som varit motståndarna och som imorgon gör upp om tredjeplatsen, visat upp en stor kämparglöd och fantastisk golf. 

Eftersom Ljunghusen och Stockholm vunnit båda sina matcher och Kristianstad och Landeryd förlorat sina betyder det att de som möter varandra imorgon har lika många poäng. Därmed är matcherna direktavgörande – den som vinner får medaljen.

Det råder bra stämning ute på banan. Väderförhållandena kunde knappt bli bättre och banan, Lumine Golf Club, är i mycket bra skick då den håller på att förberedas inför Europatour-kval till helgen. Klubben har flera banor och vår tävling spelas på den bana som är klassad som "tourbanan", Lakes. Det har inneburit en del vatten- och bunkerbesök, men spelarna verkar nöjda ändå. De flesta är glada över att äntligen få spela med tanke på att vädret i Sverige inte varit optimalt för det de senaste veckorna.

Morgondagen startar klockan 08:00. Kampen om brons och tredjeplats spelas först och därefter finalmatch, där första starttiden är 08:40. Följ det spännande uppgörandet vi länken nedan!

 

Leaderboard

Startlista/laguppställning 

Bilder från tävlingen

Skribent

Frida Bräster ler in i kameran, har mörkt långt hår och blå ögon.

Fler nyheter

 1. Fyra bästa lagen redo för JSM-final i Spanien
 2. Skandia JSM Klubblag

  Fyra bästa lagen redo för JSM-final i Spanien

  Slutspelet av Skandia JSM Klubblag är över och fyra spännande matcher är färdigspelade.

  Även denna dag började tidigt och spelarna var ute i kylan klockan 8. Det blåste något mer under dagen vilket gjorde matcherna extra spännande. Först ut var Skaftö Golfklubb och Onsjö Golfklubb, två lag från västsverige vilket skapade känsla av derby i matchen. Matcherna avslutades tidigt och med resultatet 4-1 till Skaftö åkte laget hem med en plats i finalen.

  I matchen mellan Stockhoms Golfklubb och Vasatorps Golfklubb fick vi bland annat se en delmatch som inte avslutades efter 18 hål utan gick vidare till hål 19. Med ett säkert par där kunde Alice Sundberg från Stockholm ta hem vinsten i sin match. Ebba Wittström och Viktor Bengtsson från Vasatorp rullade i mängder av birdies och vann sin foursomematch med bravur redan på hål 13. Den vinsten räckte dock inte, utan Stockholm vann resterande delmatcher och är därmed vidare till finalen. 

  Hills Golfklubb och Norrköping Söderköping Golfklubb fick sovmorgon och startade sina matcher klockan 10. Hills dominerade Mosjöbanan och vann samtliga delmatcher mot Norrköping Söderköping. Beatrice Wallin storspelade även idag och vann sin match redan efter hål 12, då 7 upp. Helgens framgång spred glatt humör i laget, som fick revansch från i fjol då de åkte ur JSM Klubblag på omgång ett.

  Vissa matcher blev däremot större nagelbitare. Mellan Delsjö Golfklubb, som vunnit JSM Klubblag både 2013 och 2015, och Landeryds Golfklubb var ställningen länge lika. Båda foursomematcherna avslutades på hål 17 med en vinst till vardera lag. Strax därefter avslutades även två av singelmatcherna, båda med vinst till Landeryd. Det gjorde att lagmatchen var över och biljetten till Spanien gick till Landeryd.

  JSM-finalen spelas i oktober på Lumine Golf Club utanför Barcelona. Där får vi alltså se Hills Golfklubb, Skaftö Golfklubb, Landeryds Golfklubb samt Stockholms golfklubb göra upp om pokalen och den meriterande titeln JSM-mästare 2017. Stort lycka till!

   

  Text och bild: Vilma Strand

 3. Åtta juniorlag redo för sista dagen av slutspelet
 4. Skandia JSM Klubblag

  Åtta juniorlag redo för sista dagen av slutspelet

  Ännu en dag i Örebro är över och sveriges 16 bästa lag har halverats till 8. Imorgon görs det upp om de fyra platserna till finalen i Spanien.

  Denna dag, liksom gårdagen, började tidigt och de första spelarna slog ut klockan 08, strax efter det att den sista dimman lämnat Mosjöbanan.

  Att kalendern i natt vände blad till september märktes på vädret som idag har varit betydligt svalare än gårdagens sommarväder. Bortsätt från en skur som snabbt drog över har spelarna trots allt haft bra förhållanden med ovanligt svaga vindar över banans öppna fält.

  Lagen spelar matchspel och en lagmatch består av tre singelmatcher och två foursomematcher, totalt fem matcher och sju spelare. Hills Golfklubb sopade banan idag och vann alla sina matcher mot A6 Golfklubb. Beatrice Wallin, Hills, var i storform och vann sin match redan på hål 12. Även Delsjö Golfklubb vann alla sina matcher. Henrik Lilja och Karl Filip Bjerke Einarsson tog hem segern i sina respektive singelmatcher med hela fem hål kvar att spela.

  16 lag har blivit åtta och imorgon spelar de match om fyra prestigefyllda platser till JSM-finalen som spelas på Lumine’s vackra golfklubb i Spanien i oktober månad. Vi önskar alla spelare lycka till och ser fram emot en rafflande avslutning på slutspelet av Skandia JSM Klubblag.

  Resultat från dagens matcher
  Morgondagens startlista

   

  Text och bild: Vilma Strand

 5. Slutspelsdags i JSM Klubblag
 6. Skandia JSM Klubblag

  Slutspelsdags i JSM Klubblag

  Slutspelet av JSM klubblag är i rullning och i helgen följer vi med när sveriges 16 bästa klubblag blir fyra.

  Runtom i Sverige har det under sommaren spelats flera kvalomgångar av tävlingen JSM. Kvar efter kvalen har vi Sveriges 16 bästa juniorlag som därmed tagit sig till Slutspelet av Skandia JSM Klubblag. Denna omgång går i år av stapeln på Örebro City Golf & Coutry Club, på deras vackra bana Mosjö. Banan är förhållandevis lång uppsatt med tuffa pinnar för att skapa största möjliga spänning. Mosjö är relativt platt vilket kan göra den riktigt tuff i vinden.

  Idag har Örebro bjudit på fantastiska förhållanden på Mosjöbanan med strålande sol och för det mesta snäll vind. Det kraftiga regnet från torsdagsförmiddagen hade mer eller mindre torkat upp när de första spelarna slog ut 08:00 imorse.

  Över tre dagars spel skall Sveriges 16 bästa juniorlag bli fyra, genom en dags slagspelskval och två dagars matchspel.

  Idag har lagen tagit sig igenom slagspelskvalet och scorerna har varit varierande. Utmärkt sig har bland andra Matilde Stenqvist, Ullna Golfklubb, gjort. Efter en bogeyfri 67:a kom en glad Matilde in till klubbhuset efter rundan. Tre birdies och en eagle gjorde att hon landade på -5 slag, vilket för henne är ett personbästa och dagens bästa score på Mosjö. Även Marcus Kinhult, Skaftö Golfklubb, hade en bogeyfri runda på två under par.

  Inför morgondagen ligger Hills Golfklubb i ledning. Hills har ett lag med majoritet flickor vilket är ovanligt bland klubblagen. I morgondagens match möter de A6 Golfklubb från Jönköping.

  Under lördagen spelar lagen 18 hål match och de åtta segrande lagen går vidare till söndagens matcher. Väderprognoserna ser bra ut och vi hoppas på att se många spännande kamper ute på fältet under morgondagen. 

   

   

  Text och bild: Vilma Strand