HIO första dagen på JSM slag

Vi är nu ett steg närmre att kora årets juniormästare i slag 2017 som spelas på Vallda G&CC. Första dagen har inte varit alltför stilla, hårda vindar har gjort golfspelet svårt för de tävlande. Men för Maja Stark från Abbekås GK verkar inte vinden vara några problem, Maja kom in med dagens bästa resultat på 67 slag (-5).

Ylva Forslund Vreta Kloster GK gjorde sin första hole in one på 15.e hålet efter sex spelade hål.

- Längden var 145 m och jag stod och velade mellan en järnsexa och järnfemma. I och med motvind slog jag en svag järnfemma som landade uppe på en liten höjd av greenen och bollen rullade rakt i hål. Riktigt kul att få se den gå i hål och äntligen spräcka nollan berättar en glad Ylva.

Förra omgångens vinnare av Skandia Tour Elite, Gustav Andersson Falköpings GK har även under första ronden på JSM slag visat upp bra spel. Efter dagens rond är Gustav ledare i pojkklassen med ett resultat på 68 slag (-4).

Vallda G&CC är i mycket bra skick med fina greener. Spelarna tycker att det är en rolig bana men inte alldeles enkel. Vallda G&CC har greenområden som är utmanande för spelet och där det gäller att tänka en extra gång.

Många spelare har kommit in på liknande resultat och det är två hela dagar kvar innan cuten dras vilket ska bli spännande att följa. Imorgon hoppas vi på att vindarna avtar för att få lite mer sommartemperatur. Samtidigt spelas Vallda bäst i desssa blåsiga förhållande då banan i stora drag påminner om Skottska linksbanor och där är det sällan lite vind!

 

Resultat

Startlista rond 2 

Bilder

 


Skribent: Rebecka Arneryd

 

 

Fler nyheter

 1. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Skandia Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand