Flicka i vit tröja och vit keps

Hårda vindbyar på Vallda

Vindarna har inte avtagit under andra dagen på JSM slag utan snarare tvärtom. Det har varit kraftiga vindbyar som till och med gjort det svårt för spelarna att få bollen att ligga still på green och fairway. Utifrån dessa tuffa förhållanden med byiga vindar och snabba greener har det kommit in några riktigt bra scorer.

I  flickklassen levererade Anna Nordfors Göteborgs GK och Frida Kinnhult Skaftö GK 67 slag (-5) efter andra ronden. Totalt ligger de båda i delad ledning inför tredje ronden.

Anna Nordfors berättar att hon träffade green på alla hål utom ett, hade två puttar hela vägen in vilket gjorde att golf helt plötsligt kändes enkelt. Med andra ord en stabil runda med endast par, birdies och en eagle.  

På killsidan är resultaten i toppen väldigt jämna och många har kommit in på ett och två under par, vilket är bra med hänsyn till dagens väderförhållanden. Hugo Townsend Bodens GK, Marcus Sundlöf Botkyrka GK och Adrian Vågberg Sollentuna GK ligger på en delad första plats inför tredje ronden.

Under andra dagen på JSM slag fick vi ytterligare se en hole in one. Louise Rydqvist Värnamo GK gjorde sin andra hole in one på åttonde hålet, stort grattis!

Det kan hända mycket inför de två sista dagarna. Många spelare har möjligheten att ta sig upp till toppen inför finaldagen på söndag, då det ska avgöras om vem som kommer ta hem titeln ”juniormästare i slag” på Vallda G&CC . 

Resultat

Startlista rond 3

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Topp 16 är vidare i JSM Match
 2. Matilde Stenqvist, Pontus Nyholm och Isabell Ekström
  Skandia Tour

  Topp 16 är vidare i JSM Match

  Nu är kvalspelet avklarat och vi vet vilka 16 pojkar och flickor som fortsätter spela om mästerskapstitlarna. Regerande mästarna Pontus Nyholm och Matilde Stenqvist ser ut att bli svårslagna även i årets JSM Match.

  Pontus Nyholm, Gävle GK, avslutar kvalet på 112 poäng och tar hem topplaceringen i killklassen hela 21 poäng före Albin Bergström, Ljunghusens GK, och David Nyfjäll, Upsala GK, som delar andraplatsen.

  Matilde Stenqvist, Ullna GC, går också vidare till matchstegen med god marginal. Hon slutar på en delad förstaplats med 88 poäng. Hon toppar tabellen tillsammans med GolfUppsalas Isabell Ekström.

  Runt kvalstrecket blev det som misstänkt en hård kamp. I pojkklassen krävdes det 78 poäng för att kvala till matchstegen. Henrik Lilja från Delsjö GK hade en bra dag med hela 30 poäng vilket räckte till en 16:e plats med minsta möjliga marginal. I tjejklassen tog Sofie Babic, Laholms GK, 16:e platsen med 68 poäng.

  Efter två lyckade dagar med härligt väder på Ringenäs GK ser vi fram emot att inleda matchstegen under morgondagen. Placeringen i kvaltabellen avgör vem som möter vem i matchstegen. På lördag avgörs det vilken tjej och kille som får lyfta bucklan som svenska mästare.

  Fullständig resultattabell pojkar

  Fullständig resultattabell flickor

  Startlista matchstege pojkar

  Startlista matchstege flickor

  Så fungerar poängsystemet

  Bilder från kvalspelet

  Skribent och fotograf: Sofia Pettersson

 3. Jämnt kring kvalstrecket efter första dagen av JSM Match
 4. Pokal JSM Match 2017
  Skandia Tour

  Jämnt kring kvalstrecket efter första dagen av JSM Match

  32 tjejer och 64 killar gör upp om att bli svenska juniormästare i matchspel. Idag och imorgon spelar de för att bli topp 16 och ta sig vidare till den traditionella matchstegen. Efter 36 spelade hål toppar Ringenäs GK:s Ingrid Lindblad tabellen i tjejklassen och Pontus Nyholm från Gävle GK killarnas tabell. Runt kvalstrecket ser det ut att bli en riktigt hård kamp under morgondagen.

  Junior SM i match spelas i år i ett nytt format. Idag har spelarna ställts mot sex motståndare i varsin sexhålsmatch. Varje vunnet hål har gett tre poäng och delningar en poäng. Läs mer om upplägget här.

  Imorgon väntar ytterligare tre stycken sexhålsmatcher innan vi vet vilka 16 killar och tjejer som fortfarande har chansen att titulera sig svensk mästare.

  I tjejklassen har Ingrid Lindblad tagit tillvara på fördelen med hemmabana och inlett starkt. Hon toppar tabellen med 60 poäng. På en andraplats hittar vi Sara Kjellker från Ljunghusens GK på 56 poäng.

  Killarnas tabell leds av Pontus Nyholm från Gävle GK på imponerande 76 poäng. På en andraplats, åtta poäng efter, hittar vi Albin Bergström från Ljunghusens GK.   

  JSM Match spelas i år på Ringenäs GK och det har bjudits på perfekta förhållanden. Spelarna vittnar om att det krävts birdie, om inte eagle, för att samla på sig en tre-poängare. Vädret då? Optimalt golfväder med en temperatur strax över 20 grader och en behaglig bris. Vi hoppas att veckan fortsätter i samma stil! Stort tack till tävlingsledningen och alla funktionärer från Ringenäs GK för en mycket lyckad första dag.      

  Torsdagens startlista och leaderboard hittar du här.

  Kolla in bilder från tävlingen här.

  Skribent

  Sofia Pettersson
 5. Nytt format i Skandia JSM Match
 6. Skandia Tour

  Nytt format i Skandia JSM Match

  Så spelas junior-SM i matchspel 2017.

  Idag drar Skandia JSM Match igång och på lördag ska två svenska mästare koras. I år spelas tävlingen med ett helt nytt koncept där det gäller för spelarna att de två första speldagarna samla så många poäng som möjligt genom att spela matcher över sex hål.

  De två första dagarna spelas nio matcher mot nio olika spelare. Vinner spelaren ett hål får den tre poäng och delas hålet får var och en av spelarna en poäng. Alla poäng som skrapas ihop under dessa två dagar samlas i en tabell och därifrån går de 16 bästa vidare till spel på fredag och lördag där tävlingen spelas som traditionellt matchspel.

  Följ spelet och se startlistan:

  Resultat och startlista