Halvvägs mot vinsten

Ett år har gått sen sist och det är dags att kröna 2016 års svenska juniormästare i slagspel. Under tre dagar med 72 hål avgörs vilka som tar hem den storslagna titeln på Sollentuna GK som är belägen norr om Stockholm. Efter första dagens spel är halva tävlingen avklarad och vi har ledare i både flick- och pojkklassen.

-  Det känns väldigt bra just nu, det är första gången jag spelar både tävlingen och banan så det är kul att spelet fungerade. Jag hade bra inspel och puttade bra. Banan är väldigt fin och greenerna snabba, det märks att arrangören har ansträngt sig, berättar ledaren i flickklassen Desireé Andersson från Ljunghusens GK. Hon slutade på ett över par totalt med ett slags ledning före tvåorna Moa Folke (Tranås GK) och Mathilde Stenqvist (Ullna GC). 

Och det var flera som instämde med Desireé. Bland de besökare som tog sig ut till banan nämnde flera att banan inte varit så fin som den är nu på riktigt länge. Den som gillar att putta på snabba greener borde stormtrivas på denna bana. Flera spelare hade svårt att få bollen att stanna vid en nerförsputt. Jesper Svensson (Bro-Bålsta GK) var en av dem som kunde behärska greenerna vilket bland annat resulterade i en ledning med tre slag inför morgondagens rond.

-  När jag vaknade i morse kände jag mig inte helt i form, så när jag kom hit hade jag inte så höga förväntningar inför dagen. Men sedan började jag första ronden med två birdies och på den vägen var det. Egentligen var det bara min första rond som var riktigt bra då jag gick fem under par, andra ronden var mer kämpig, men jag lyckades hålla mig kvar på totalt minus fem (-5). Det som funkade bäst var mina inspel som jag flera gånger prickade nära pinnen.

Imorgon får spelarna en kortare dag än denna då de ska spela 18 hål istället för 36, dessvärre ser det ut att vara en regnrunda som väntar. Spelarna verkar ändå se positivt på morgondagen och ser nu fram emot att få vila upp sig efter en lång dag.

Startlista rond 3

Leaderboard

Bilder på facebook

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

 1. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Skandia Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand