Fortsatt ledning för Esborn och Hagborg Asp

Dagens förutsättningar för en bra golfdag kunde inte ha blivit bättre. Ingen vind, strålande sol och många plusgrader. Ändå var det tufft för spelarna då många hinder gjorde sig påminda och stimpen på greenerna var 10. För tävlingens ledare var detta inget problem och Elin Esborn och Viktor Hagborg Asp behåller ledningen med flera slag.

Men flera spelare har siktet inställt på förstaplatsen och en riktigt bra runda imorgon kan räcka till en vinst bland pojkarna. Någon som såg till att ta igen några slag redan idag samt passade på att sätta press på ledaren var Jesper Hagborg Asp (Onsjö GK) som med dagens lägsta score på tre under par (69) spurtade ner till andraplats, tre slag bakom lillebror Viktor. Viktor spelade stabilt idag men tappade ett slag ner till -6 totalt.

- Efter gårdagens runda var det svårt att ha några förväntningar på dagens spel. Jag är ändå nöjd att jag höll ihop det och ser fram emot morgondagen, berättade Viktor efter sin rond.

Ledaren på flicksidan, Elin Esborn från Delsjö GK, visade dock inga tvivel på sitt spel. Även hon gick på tre under par och såg till att dryga ut sin ledning till sju slag före tvåan Frida Kinhult (Skaftö GK) som i sin tur har sju slag till trean.

65 spelare (22 flickor och 43 pojkar) klarade cutten och spelar imorgon sista ronden i Skandia Junior Open. Återigen ser det ut att bli fina förutsättningar för låga scorer, så spelarna har goda chanser till revansch på Vasatorps Golfklubb.                                                                                                    

På bild: Viktor Hagborg Asp

 

Startlista rond 3

Leaderboard

Bilder från dagarna

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.