Två spelare mäter vem som är längst ifrån hålet

De gör upp om JSM Match - 16 har blivit 4

Efter många jämna och spännande matcher är fyra tjejer och fyra killar vidare till semifinalerna. Imorgon vet vi vilken tjej och kille som får lyfta pokalen och titulera sig svensk juniormästare i matchspel.

Efter vinst i kvalspelet har Isabell Ekström från GolfUppsala fortsatt att imponera. Hon har segrat med god marginal i både åttondelsfinalen och kvartsfinalen och fortsätter nu in i semifinalen. Men kanske blir det en jämnare semifinal när hon ställs mot Ljunghusens Sara Kjellker som idag lyckats besegra två hemmaspelare.

I den andra semifinalen möts Pi-Lillebi Hermansson från Stockholms GK och Sofia Lundell från PGA Sweden National. Både Pi-Lillebi och Sofia fick hårt motstånd redan i åttondelsfinalen och vinsten satt lång inne. Pi-Lillebi lyckades avsluta sin match på 18 green medan Sofia avgör först på tredje särspelshålet. I kvartsfinalen tar de övertygande segrar med 4/3 respektive 3/2.

I pojkklassen möts Christoffer Pålsson från Vasatorps GK och David Nyfjäll från Upsala GK i den första semifinalen. Christoffer tar en 4/3 seger i kvartsfinalen och David vinner sin match med 3/2.

I den sista matchen på banan för dagen blev det en hård kamp. Först på det 23:e hålet kunde vi särskilja spelarna. Albin Tidén från Romeleåsens GK gick vinnande ur den duellen. På det femte särspelshålet, en par 4, slog Albin utslaget till greenkant vilket resulterade i en birdie och vinst. Han ställs nu mot Joel Wendin från Gävle GK som tar hem sin åttondelsfinal med 4/2 för att sen vinna kvartsfinalen med 4/3.

Banan är uppsatt för många birdies med flera par 4-hål som är möjliga att nå på utslaget. Detta i kombination med att det endast blåst ett par sekundmeter har gjort att det oftast krävts birdie, och ibland till och med eagle, för att vinna ett hål. Ringenäs GK är med andra ord en mycket rolig bana för matchspel där allt kan hända. Efter tre dagar med strålande solsken packar vi ner regnkläderna till imorgon.  

Följ semifinalerna här:

Flickor

Pojkar

Kolla också in fotoalbumet på Facebook!

Skribent och fotograf: Sofia Pettersson

Fler nyheter

 1. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Skandia Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand