Corinne och Gustav tog hem segern på eliten

Skandia Tour omgång 2 är nu avslutad efter en mycket spännande sista dag på Åtvidabergs GK. Gustav Andersson Falköpings GK levererade en riktigt bra sista rond som höll hela vägen in. Ledaren från andra tävlingsdagen Corinne Vidén Hulta GK lyckades hålla i sitt spel till en seger i flickklassen.

Det blev minst sagt en spännande finalrond på killsidan mellan Marcus Sundlöf Botkyrka GK, Gustav Andersson Falköping GK och Erik Nordlund Österåkers GK. Det var en jämn topp långt in på dagen innan det stod klart vem som skulle ta hem titeln som vinnare av Skandia Tour Elite omgång 2. Gustav Andersson från Falköpings GK klättrade snabbt upp till toppen och vann till slut med ett slag.

Gustav Andersson hade en stabil rond med endast en bogey som först kom på 17:e hålet.

- Puttarna gick i idag till skillnad från de andra två dagarna, berättar Gustav.

Gustav har varit iväg på college och har precis kommit hem, han har tidigare spelat många tävlingar på elite men det här var den första vinsten på denna nivå vilket gjorde det extra roligt.

 Första Skandia Tour Elite vinsten blev det även för Corinne Vidén.

- Jag kom på en andra placering på första omgången i år som spelades på Abbekås GK och nu gick det äntligen hela vägen berättar en riktigt glad Corinne.

På en andra placering fyra slag efter kom Desireé Andersson Ljunghusens GK.

Vi tackar Åtvidabergs GK och alla trevliga spelare som deltagit under helgen.
Nästa omgång av Skandia Tour Elite hålls på Vallda G&CC och då ska det göras upp om vem som kommer blir juniormästare i slag 2017.

Reslutat 

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Skandia Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand