Corinne och Gustav tog hem segern på eliten

Skandia Tour omgång 2 är nu avslutad efter en mycket spännande sista dag på Åtvidabergs GK. Gustav Andersson Falköpings GK levererade en riktigt bra sista rond som höll hela vägen in. Ledaren från andra tävlingsdagen Corinne Vidén Hulta GK lyckades hålla i sitt spel till en seger i flickklassen.

Det blev minst sagt en spännande finalrond på killsidan mellan Marcus Sundlöf Botkyrka GK, Gustav Andersson Falköping GK och Erik Nordlund Österåkers GK. Det var en jämn topp långt in på dagen innan det stod klart vem som skulle ta hem titeln som vinnare av Skandia Tour Elite omgång 2. Gustav Andersson från Falköpings GK klättrade snabbt upp till toppen och vann till slut med ett slag.

Gustav Andersson hade en stabil rond med endast en bogey som först kom på 17:e hålet.

- Puttarna gick i idag till skillnad från de andra två dagarna, berättar Gustav.

Gustav har varit iväg på college och har precis kommit hem, han har tidigare spelat många tävlingar på elite men det här var den första vinsten på denna nivå vilket gjorde det extra roligt.

 Första Skandia Tour Elite vinsten blev det även för Corinne Vidén.

- Jag kom på en andra placering på första omgången i år som spelades på Abbekås GK och nu gick det äntligen hela vägen berättar en riktigt glad Corinne.

På en andra placering fyra slag efter kom Desireé Andersson Ljunghusens GK.

Vi tackar Åtvidabergs GK och alla trevliga spelare som deltagit under helgen.
Nästa omgång av Skandia Tour Elite hålls på Vallda G&CC och då ska det göras upp om vem som kommer blir juniormästare i slag 2017.

Reslutat 

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Vinst efter tre särspelshål
 2. Skandia Tour

  Vinst efter tre särspelshål

  Det blev ett extremt jämt upplopp i både pojk- och flickklassen på Skerike GK. Tre särspelshål fick avgöra vem som skulle ta hem segern bland flickorna. Sandra Kågström höll nerverna i spel hela vägen in och är nu segrare på Skandia Tour Elite omgång fem.

  Det blev minst sagt ett spännande avslut i flickklassen. Emilia Collowin Sjöbo GK hamnade på en mycket bra andra placering efter Sandra Kågström Skellefteå GK.

  -Det har varit stabilt spel under hela tävlingen och det är extra kul med en vinst idag då detta var min sista tävling som junior. Det som fattades var en seger på elitnivå, därför var det verkligen kul att få ta hem den här vinsten, berättar en glad Sandra.

  Albin Tidén Romeleåsens GK gick ut som ledare på minus tre slag, ett slag efter låg Ludvig Eriksson Stockholms GK. Det blev en kamp mellan de båda in det sista, Albin vann tillslut med ett slag. I år har Albin Tidén vunnit Stenson Sunnesson Junior Challenge och Scandinavian of Sport Junior Open. Nu har han även tagit hem sin första Skandia Tour Elite vinst efter tre otroligt stabila runder på Skerike GK med totalt 18 birdies.

  Simon Carlsson Halmstad GK hade dagens bästa resultat på 67 slag (-5), detta var inte endast ett bra resultat utan Simon slog nytt banrekord på Skerike GK. Totalt ledde det till en tredje placering i tävlingen.

  Vi tackar Skerike GK, alla spelare, åskådare och funktionärer som engagerat sig i tävlingen. Vi är glada över att hela tävlingen gick att genomföra trotts avbrott och blöta greener. Nästa omgång är det Skandia Junior Open som går av stapeln på Salems GK.

  Resultat

  Bilder


  Skribent&Foto: Rebecka Arneryd

 3. Starkt startfält på Skandia Tour Elite
 4. Grönt gräs och en vit flagga
  Skandia Tour

  Starkt startfält på Skandia Tour Elite

  Många bra scorer har rullat in i recording-area under första dagen av omgång fem på Skerike GK. Det råder en extremt jämn ledning i både pojk- och flickklassen inför andra tävlingsdagen.

  Louise Rydqvist Värnamo GK  gick ut i första boll då regnet föll från en öppen himmel, men det var inget som hindrade Louise från att avsluta med ledning i flickklassen. Louise var mycket nöjd med sin runda på totalt 73 slag (+1) och berättar att hon fick i många viktiga birdies. Ett slag efter ligger Edit Hertzman Gävle GK.

  Albin Tidén Romeleåsens GK hade en riktigt bra score med hela fem birdies i rad på de sista nio spelade hålen. Trotts en avslutning med två bogeys kom Albin in på 68 slag (-4). Ytterligare två duktiga spelare Jacob Falk-Henriksson Flommens GK och Emanuel Olofsson Karlshamns GK kom in på exakt samma resultat och alla tre ligger på en delad första placering. Tätt därefter jagas de av många spelare som ligger från på par och nedåt.

  Skerike GK är en öppen bana och utmärker sig med ondulerade krypvensgreener. Spelarna är mycket nöjda med banans skick och tycker att det är en rolig bana att få spela på.

  Första tävlingsdagen på Skandia Tour Elite omgång 5 inleddes med kraftiga regnskurar som till eftermiddagen gick över till solsken, det ser ut att bli ungefär samma väderförhållande inför morgondagens andra rond. Det ska bli spännande att följa var cuten kommer dras, i och med så många bra resultat efter första dagen på Skerike GK.

  Resultat

  Bilder dag 1

  Startlista rond 2

   

  Skribent: Rebecka Arneryd  

 5. Sara Kjellker och David Nyfjäll är svenska juniormästare i matchspel
 6. Skandia Tour

  Sara Kjellker och David Nyfjäll är svenska juniormästare i matchspel

  Vi började veckan med 32 tjejer och 64 killar. Efter många spännande matcher stod Sara Kjellker från Ljunghusens GK och David Nyfjäll från Upsala GK som segrare av JSM Match 2017.

  Sara Kjellker inledde dagen med att vinna semifinalen med 4/2. Matchen började jämnt men andra nio drog Sara ifrån och behöll ledningen för att avancera till finalspel. Under finalen gjorde Sara birdie på hål 10 för att gå tre upp mot PGA Sweden Nationals Sofia Lundell, en ledning som hon behöll för slutresultatet 3/2. Sara, som för närvarande är rankad på plats 12 på SGF Ranking Flickor, har under säsongen levererat flera topp-10 placeringar. Veckans triumf blir hennes andra seger i år.

  - Det känns jätteroligt att vinna. Det här är min sista tävling innan jag åker till USA för att spela collegegolf. Jag tar med mig ett bra självförtroende. Det känns skönt att veta att jag kan leverera när det verkligen gäller, säger Sara.

  David Nyfjäll inledde dagen med att ta en betryggande ledning i semifinalen. Efter fem spelade hål var David tre upp i matchen, men Christoffer Pålsson från Vasatorps GK knappade in och tog tillbaka matchen till lika. Väl på 18:e hålet gjorde David birdie vilket räckte till seger och en plats i finalen. Finalen var länge all square, men David gjorde sen birdie på hål 15 och 16 för att gå två upp. Sen räckte det med par på 17 för seger med 2/1.

  - Det har varit två jämna matcher idag så det känns jätteroligt att vinna båda. Det är klart att det känns stort att vara svensk juniormästare. Bra puttning i slutet var nyckeln, säger David, som för närvarande ligger på plats sju på SGF Ranking Pojkar och som nyligen representerat Sverige i European Boys Team Championship.  

  Sofia Lundell från PGA Sweden National och Albin Tidén från Romeleåsens GK fick se sig besegrade i finalen för en silvermedalj.

  I matchen om tredjepris vann Pi-Lillebi Hermansson, Stockholms GK, med 5/4 över Isabell Ekström från GolfUpsala. I pojkklassen knep Joel Wendin från Gävle GK bronsmedaljen med 4/3 före Christoffer Pålsson, Vasatorps GK.

  Efter tre dagar med stålande sol kom regnet och blåsten till Ringenäs GK lagom till finaldagen. Vi tackar Ringenäs GK för en mycket väl genomförd tävling!

  Stort grattis Sara och David – svenska juniormästare i matchspel!

  Resultat:

  Flickor

  Pojkar

  Fler bilder från veckan hittar du här!

  Skribent och fotograf: Sofia Pettersson