Birdieregn för Marcus Sundlöf

Ledaren inför sista tävlingsdag på Skandia Tour Elite omgång 2 är Marcus Sundlöf Botkyrka golfklubb. Totalt under dagen gjorde Marcus hela åtta birdies varav fyra i rad.

Efter andra tävlingsdagen på Åtvidabergs GK har spelarna visat upp många fina scorer. Det har varit bra värdeförhållanden med stilla vindar med mestadels uppehåll. Cuten för tjejerna landade på plus 15 och för killarna plus 9 (par 71).

En riktigt stabil score på 69 slag (-3) kom Corinne Vidén från Hulta GK in till recording area med efter andra ronden på Skandia Tour Elite omgång 2. Totalt inför morgondagen ligger Corinne på -1.

-  Jag gjorde inga misstag utan det blev bara väldigt många par hela vägen in, det var stabilt spel berättar en glad Corinne.

Linda Lundqvist Bro-Bålsta GK ligger fyra slag efter Corinne inför sista tävlingsdagen. Det krävs med andra ord en bra rond för Linda imorgon för att kunna ta ikapp. Men som alla vet krävs det även en bra prestation för Corinne. Att behålla en ledning kan vara något utav det svåraste som finns inom spelt golf.

Erik Nordlund Österåkers golfklubb ligger på en andra placering, tre slag efter Marcus Sundlöf inför morgondagens finaldag. Med andra ord blir det en spännande uppgörelse även för killarna.

Imorgon väntas finalrond och det ska bli spännande att följa vem som kommer ta hem segern.

Resultat

Startlista rond 3 

Bilder 

 

 Skribent: Rebecka Arneryd

 

 

Fler nyheter

 1. Corinne och Gustav tog hem segern på eliten
 2. Skandia Tour

  Corinne och Gustav tog hem segern på eliten

  Skandia Tour omgång 2 är nu avslutad efter en mycket spännande sista dag på Åtvidabergs GK. Gustav Andersson Falköpings GK levererade en riktigt bra sista rond som höll hela vägen in. Ledaren från andra tävlingsdagen Corinne Vidén Hulta GK lyckades hålla i sitt spel till en seger i flickklassen.

  Det blev minst sagt en spännande finalrond på killsidan mellan Marcus Sundlöf Botkyrka GK, Gustav Andersson Falköping GK och Erik Nordlund Österåkers GK. Det var en jämn topp långt in på dagen innan det stod klart vem som skulle ta hem titeln som vinnare av Skandia Tour Elite omgång 2. Gustav Andersson från Falköpings GK klättrade snabbt upp till toppen och vann till slut med ett slag.

  Gustav Andersson hade en stabil rond med endast en bogey som först kom på 17:e hålet.

  - Puttarna gick i idag till skillnad från de andra två dagarna, berättar Gustav.

  Gustav har varit iväg på college och har precis kommit hem, han har tidigare spelat många tävlingar på elite men det här var den första vinsten på denna nivå vilket gjorde det extra roligt.

   Första Skandia Tour Elite vinsten blev det även för Corinne Vidén.

  - Jag kom på en andra placering på första omgången i år som spelades på Abbekås GK och nu gick det äntligen hela vägen berättar en riktigt glad Corinne.

  På en andra placering fyra slag efter kom Desireé Andersson Ljunghusens GK.

  Vi tackar Åtvidabergs GK och alla trevliga spelare som deltagit under helgen.
  Nästa omgång av Skandia Tour Elite hålls på Vallda G&CC och då ska det göras upp om vem som kommer blir juniormästare i slag 2017.

  Reslutat 

  Bilder 

   

  Skribent: Rebecka Arneryd

 3. Albatross andra omgången av eliten
 4. Tjej i vit keps, vit tröja och vit kjol.
  Skandia Tour

  Albatross andra omgången av eliten

  Första dagen på Skandia Tour Elite omgång två bjöd inte endast på ett flertal birdies utan även på en albatross av Linda Lundqvist från Bro-Bålsta GK. Linda är ledaren i klubbhuset på Åtvidabergs GK bland flickorna.

  Morgonen inleddes med en blöt bana, tur väl sprack det upp relativt tidigt under förmiddagen och det blev en riktigt behaglig dag för spelarna. 

  Linda Lundqvist gjorde sin första albatross på Åtvidabergs GK:s andra hål som är ett par fem. Linda berättar att hon såg den inte själv gå i utan hörde föräldrarna jubla. Det var andra slaget med en järnfemma som gick rakt i hål. Totalt kom Linda in på 69 slag
  (1 under par). 

  I pojkklassen leder Edvin Bäckström från Ullna Golf Club på 68 slag (3 under par) och tätt därefter ligger David Nyfjäll, Upsala Golfklubb och Joel Wendin, Gävle GK på 69 slag (2 under par).

  Banan på Åtvidaberg är inte alldeles enkel, hålen löper genom ett böljande landskap. Några hinder utöver det vanliga finns i spel, nämligen ekenbuskar som finns i mängder och dessa kan ställa till det. Svaret på frågan till spelarna om hur banan är blev helt enkelt; "Knixig bana", "Inte så lång, men det gäller att placera bollen helt rätt".

  Det blir spännande att följa andra tävlingsdagen på Åtvidabergs GK imorgon och se vem som klarar sig vidare till finaldag efter att cuten dragits. 

  Resultat 

  Startlista rond 2 

  Bilder

  Skribent: Rebecka Arneryd

 5. Banrekord för toursegrarna
 6. Skandia Tour

  Banrekord för toursegrarna

  Första omgången på Skandia Tour är avslutad och det var inte bara vinst segrarna lyckades med utan också tangerat banrekord. Efter en slutspurt stod det klart att Ludvig Eriksson från Stockholms GK och Abbekås hemmahopp Maja Stark är vinnare i Skandia Tour Elite omgång 1.

  Med tanke på att de senaste dagarna bjudit på blåst, snö och kyla i större delen av landet var det svårt att förutspå hur veckans tävling skulle bli. Det blev två tuffa dagar för spelarna med stark blåst, men på finaldagen blev det tvärt om och rent av härligt med både sol och vindstilla.

  Detta var något som tydligt syntes i scorerna. På leaderboarden fanns det många röda siffror och det var tydligt att många ville lyfta bucklan i slutet av dagen.

  Långt in i finalvarvet var det jämnt i toppen för båda klasserna och ett särspel var inte otänkbart. Plötsligt lade några spelare i en högre växel och rullade i birdie efter birdie. Spelarna var Ludvig Eriksson från Stockholms Golfklubb och Maja Stark från arrangörsklubben Abbekås Golfklubb som efter dagen stolt kan titulera sig som vinnare av Skandia Tour Elite omgång 1. Båda två kom in i klubbhuset på scoren -3 för dagen vilket utöver vinst också innebär banrekord för spelarna.

  - Jag hade rätt stora förväntningar på mig själv inför tävlingen eftersom viljan att prestera på hemmabanan var stor. Det gick ganska bra de första dagarna så jag var rätt lugn när jag skulle gå ut i morse, även om jag var enormt taggad på att gå ut och jaga. Jag kände mig säker från tee och spelet rullade på. Det är första gången jag går under par här från blå tee så det är jättekul att det räckte till både banrekord och vinst, berättar en glad Maja efter prisutdelningen. Med två bogeys och fem birdies landade slutscoren på plus tre, sex slag före tvåorna Corinne Vidén och Andrea Grimberg-Lignell.

  Segermarginalen var stor även i pojkarnas klass där Ludvig Eriksson vann med fyra slag före tvåan David Boman, totalt på par.

  - Det är min första vinst på Skandia Tour Elite och det känns jättebra. Jag tycker att jag har spelat bra alla dagar, men det var först idag som puttningen fungerade ordentligt och birdiesarna rullade i. Abbekås Golfklubb är ganska lik min hemmabana Stockholm fast längre. Den var i jättebra skick och det var roligt att spela här.

  Det är inte första gången vi ser varken Maja eller Ludvig på prispallen. Senast förra sommaren var Ludvig uppe i toppen då han tog hem vinsten i Skandia Cup för femtonåringar. Maja har vi sett i flicklandslaget senaste tiden och hon vann även en Skandia Tour Elit 2015.

  Ingen av segrarna nämnde att de har haft problem med bunkrar, men det gjorde en hel del andra. Totalt finns det närmare 110 stycken på banan och då har Abbekås redan tagit bort större delen av dem då det tidigare fanns upp mot 170.

  Glada spelare åker nu hem efter en lång helg och vi blickar fram mot nästa omgång och Elite som spelas 9-11 juni på Åtvidabergs Golfklubb. Hoppas vi ses där!

   

  Resultat

  Bilder från tävlingen

  Skribent

  Frida Bräster ler in i kameran, har mörkt långt hår och blå ögon.