Var med och sparka idrottshistoria i Footgolf-SM på Isaberg Golfklubb – startskottet för en rolig och modern tävlingsidrott i Sverige. Footgolf har varit en gren inom Svenska Golfförbundet sedan 2016 och SM 2017 blir den första tävlingen i SGF:s regi.

Bilderna ovan: EM på Alunda Fotbollsgolf 2016 (foto: Karsten Stinglwagner och Hans Westlind) samt mästerskapsbanan på Isaberg Golfklubbs (foto: Isaberg GK).

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM 2017 finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

Praktisk information

Banan

Footgolf-SM 2017 spelas på Isaberg Golfklubb norr om Gislaved i Småland. Mästerskapsbanan är en kombination mellan Isabergs befintliga sex footgolfhål och tolv nyanlagda footgolfhål på Västra banan.

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. Tävlingsorganisationen tillhandahåller bollar till de spelare som inte har med egen fotboll. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna. 

Logi

Boende finns både på och i närheten av Isaberg GK. Uppställning för husbil/husvagn finns på banan och bokas via klubbens kansli. 

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på Johan. Han har på sig en svart pullover och en lila skjorta under.