Hallå där Ljusdals GK – 200:e klubben att anmäla sig

Optimismen inför årets golfsäsong är stor och det brinner av entusiasm ute i Golfsverige. Det finns en förväntan kopplat till att utveckla verksamheterna på landets anläggningar. Under årets SGF verksamhetsseminarier svarar över 90 procent av deltagarna att de anser att deras klubb ska vara med på Golfens dag 2017. Kul! 

Tisdag den 21 februari anmälde sig den 200:e klubben till Golfens dag. Vi ringde upp Ljusdals GK:s projektledare och pro, Ulf Norrby, för att höra om klubbens förväntningar på Golfens dag.

###

Claes Björklund: Hej Ulf, hur har ni det?
Ulf Norrby: Här är det bra bortsett från den så kallade vintern. Tyvärr är det mycket is på banan. Vi har inlett operationen med att få bort isen så att gräset kan få lite syre. Det är hopp om det.

CB: Vad har ni för förväntningar på Golfens dag?
UN: Idag har vi runt 700 medlemmar. Vi har ett stort behov av nya och fler medlemmar. Golfens dag blir en viktig dag. Vi tycker att det är bra med en nationell dag för att sprida golfen. Självklart vill vi synas och hoppas att så många som möjligt kommer ut till banan och blir intresserade. Banan ligger centralt placerad vilket möjliggör att man kan cykla och promenera från stan. Vi tänker marknadsföra evenemanget på stan och i skolorna veckorna innan så att vi lockar både unga och gamla.

CB: Kommer ni att samarbeta med någon annan golfklubb?
UN: Det är långt till närmsta grannklubb. Men vi kommer att försöka skapa ett samarbete med andra idrottsföreningar och ska arbeta så att Golfens dag kommer med som ett evenemang i ”Ljusdal i centrum”, som är kommunens marknadssida.

CB: De som kommer ut till er, vad kan de förvänta sig?
UN: Vi erbjuder ett färdigt koncept till de som kommer. Dels får de testa att spela och uppleva Ljusdals GK, dels snickrar vi på ett uppföljningsprogram med spel och träning för respektive målgrupp. Det kommer helt enkelt att bli en trevlig och rolig dag!

CB: Lycka till med arrangemanget!
UN: Tack detsamma!

###

Vi hoppas kunna samla på oss fler goda exempel från de arrangerande klubbarna. Om ni vill tipsa oss om ett gott exempel är ni välkomna att maila till mig på claes.bjorklund@golf.se.

Lycka till med planeringen av Golfens dag!

Skribent

Porträttbild ej upplagd

Fler nyheter

 1. Målet är nått – över 250 klubbar anmälda!
 2. Golfens dag

  Målet är nått – över 250 klubbar anmälda!

  Nästa mål är ett riktigt bra genomförande på alla anläggningar med ökat intresse för golfen och många nöjda gäster. Som inspiration har vi satt ihop ett dokument med tips på aktiviteter för en lyckad Golfens dag.

  Arbetet med Golfens dag är i full gång både nationellt och ute hos klubbarna som anmält sig. I början av mars har vi nått målet på 250 deltagande anläggningar under premiäråret 2017 vilket känns väldigt roligt! Många fler är naturligtvis välkomna att vara med. Kanske når vi närmare 300 redan i år?

  Nu är det dags att börja detaljplanera evenemanget enligt de tre faserna vi identifierat för att få önskad effekt – ökat intresse för golfen, många och nöjda gäster samt fler nya eller återvändande golfspelare.

  – Fas 1: november–maj – Planering, information och förankring
  – Fas 2: lördag 20 maj – Genomförande
  – Fas 3: juni–oktober – Utvärdering och uppföljning

  Utöver några enkla obligatoriska punkter är deltagande klubbar helt fria att arrangera och planera er egen Golfens dag, och fylla den med de aktiviteter som anser är bäst för att nå klubbens egna målsättningar med Golfens dag.

  Samtidigt vi vill gärna inspirera och stötta med tips på aktiviteter inom respektive fas. Vi har därför satt ihop ett dokument med allt från råd kring kommunikation mot olika målgrupper till förslag på program och aktiviteter, tips på hur ni arrangerar ett familjevänligt event och hur ni följer upp deltagarna efter den 20 maj.

  Läs och ladda ned dokumentet med tips här!

 3. Tre tips för en lyckad Golfens dag
 4. Golfens dag

  Tre tips för en lyckad Golfens dag

  Anmälningarna rullar in och i slutet av januari är fler än 140 klubbar anmälda. Vi arbetar aktivt för att nå årets mål om 250 klubbar. Golfens dag är en stor rekryteringsaktivitet som i kombination med den positiva publiciteten runt golfen kan resultera i att fler människor än någonsin söker sig till en golfanläggning i Sverige under 2017!

  Det finns dock ett antal utmaningar inför Golfens dag och här är tre frågor som varje klubb redan nu bör arbeta med:

  1. Vem gör vad och när!

  För att lyckas med Golfens dag behöver klubben fördela ansvar och uppgifter samt fundera på vad ni ska göra för att följa upp alla besökare. Planera in aktiviteter, speltillfällen och träningar efter Golfens dag som kan få de nya golfarna att fastna för sporten.

  2. Vårt avlånga land!

  En del klubbar norröver har kanske inte öppnat banan den 20 maj. Ta chansen att arrangera Golfens dag i parken, på torget eller fotbollsplanen i stället. På våren är många sugna på att lära sig golf, och Golfens dag på en central plats på orten kan vara startskottet på en livslång kärlek till spelet.

  3. Låt besökarna spela!

  Att träffa bollen rent och få en känsla för spelet är en nyckel för att fastna. Låt alla besökare spela på en specialanpassad bana den 20 maj. SGF:s Golfäventyrsväska med allt material som behövs för 30- och 50-banor finns att beställa här. Klubbar som är anmälda till Golfens dag och riskerar att ha en snötäckt golfbana erhåller dessutom ett specialpris på väskan.

  Marknadsmaterial för klubbar

  SGF har tagit fram material som klubbar kan använda för att marknadsföra sin Golfens dag, som logotyp, banners, Facebook-bilder, förslag på texter samt en projektledarmall. Marknadsmaterialet finns att ladda ned här. Vi kommer under vintern att utöka med affischer, rörligt material och ett par olika annonsformat som klubbarna är fria att använda.  

  Lycka till med planeringen!

 5. Stort intresse – anmälningarna strömmar in
 6. Golfens dag

  Stort intresse – anmälningarna strömmar in

  Den 15 november öppnade intresseanmälan på sajten för att arrangera Golfens dag den 20 maj 2017. I början av februari hade 169 klubbar anmält sig. Även om det är en bit kvar till målet på 250 deltagande klubbar så är den positiva starten ett kvitto på att satsningen är välkommen över hela landet.

  För att garantera din golfklubbs plats på golfensdag.se och i planerade tackannonser efter genomfört evenemang måste anmälan vara inne senast den 1 april 2017. Anmälningsformuläret hittar du här.

  I samband med vinterns verksamhetsseminarier kommer SGF att informera mer om Golfens dag och bland annat presentera kommunikationspaketet som tas fram för att underlätta arbetet för klubbarna. Anmälan till verksamhetsseminarierna sker här. Mer information och nyheter finns på golfensdag.se.

  Hösten 2016 drog ett intensivt arbete igång och projektgruppen har samtalat och kommunicerat med

  – Samtliga golfdistriktsförbund
  – Organisationerna PGA, GAF, SGA och SGLF samt deras medlemmar
  – Detaljister som Golfstore och Pro Quality
  – Butiker som Dormy och Innesvingen
  – Svenska Golfrestauranger

  Gensvaret från dessa aktörer har varit väldigt positivt.

  – En samlingsdag för golfen kan öka intresset på landets golfanläggningar under våren och sommaren, säger Torbjörn Johansson på Golf Administratörernas Förening (GAF).

  Välkommen med din klubbs anmälan!

  Skribent

  Porträttbild ej upplagd