Fem svenska golfrestauranger har fått pris för sin verksamhet.

Spela

Här finns Sveriges bästa golfkrogar

Branschnätverket Svenska Golfrestauranger har utsett landets bästa golfkrogar. Här finns de prisade matställena…

Text: Svensk Golf • 2012-03-09 Uppdaterad 2012-03-09

Svenska Golfrestauranger (SGR) är ett branschnätverk som bildades 2004 för landets alla golfrestauranger, oavsett om driften sker i klubbens eller privat regi. Organisationen har ramavtal med några av Sveriges största leverantörer som bland annat ger golfkrogarna förmånliga priser vid inköp.

Första helgen i mars arrangerade SGR sitt årsmöte och i samband med den träffen så belönades fem golfrestauranger med prestigefulla utmärkelser.
Priset “Årets Golfkrog – privat regi” gick till…Restaurang Terrassen på Gripsholms GK i sörmländska Mariefred.
Så här löd motiveringen:
“Prisas för att i tider som präglats av lågkonjunktur har deras nytänkande och framåtanda gett resultat utöver det vanliga.”

Helena Sandberg och Tobias Bergman driver sedan fem år den prisbelönta golfkrogen.
– Självklart är det jätteroligt och en stor ära att få en sådan här utmärkelse. Vi har ett nära samarbete med golfklubben och det känns väldigt väsentligt för att kunna driva krogen på ett bra sätt. Vi är även delaktiga i klubbens kommittéer. Vi är väldigt måna om att alla besökare ska vara nöjda och få en totalupplevelse både ute på banan och inne i restaurangen, säger Tobias Bergman till Svensk Golf.

Vad serverar ni?
– En barmeny med inslag av lite schystare à la carte-rätter. Som golfkrögare är det väldigt varierat och man är egentligen allt-i-ett – café, lunchställe och kvällsrestaurang.

Vad är bäst på Gripsholms GK – maten eller banan?
– Båda är lika bra.

Golfkrogen Terrassen öppnar igen för säsongen senast 2 april.
– Kanske känner vi då lite extra press med tanke på att vi nu har en del att leva upp till. Vi kommer då att presentera lite nyheter och ska försöka köra lite mer färsk fisk, vi har bra samarbete med lokala leverantörer som nu har utökat sitt sortiment.

“Årets Golfkrog – klubbens regi” blev… Lennart Markusson & Dan Rosenberg på Viksjö GK utanför Stockholm.
Motivering: 
“Prisas för att duon har bevisat att man i tider som präglas av lågkonjunktur, med rätt kunskap, inställning och verktyg ändå kan lyckas hålla hög och jämn omsättning på golfkrogen.”

Här är de övriga tre aktörerna som belönades av SGR:
“Årets Kämpe”: Glenn Ohlsson på Forsgårdens GK.
Motivering:
“Prisas för att inte ha gett upp trots att privata utmaningar och dåligt väder i kombination med kraftigt minskad omsättning har under året skapat extraordinära utmaningar. Glenn är årets kämpe och ett föredöme för alla golfkrögare.”

“Årets Nykomling”: Familjen Merstrand på Nödinge GK norr om Göteborg.
Motivering:
“Prisas för att de tillsammans under första året i branschen har lyckats driva golfkrog på en anläggning med endast 9 hål och ha gått runt ekonomiskt.”

“Årets Hedersmedlem”: Pär Blomberg på Åtvidabergs GK.
Motivering:
“Prisas för att ha drivit golfrestaurang i över 20 år.”

För mer info: www.krogare.se/sgr


Text: Svensk Golf • 2012-03-09
SpelaNyheter
Scroll to Top