Solheim Cup-kaptenen till Halmstad för ANNIKA Invitational Europe

Tio år efter Solheim Cup på Halmstad Golfklubb kommer Annika Sörenstam tillbaka till klubben för sin egen juniortävling. De 78 bästa europeiska golftjejerna under 18 år gör upp den 20–22 juni. 

Halmstad och Halmstad Golfklubb framkallar många fina minnen.

Det är sjätte året tävlingen arrangeras i Sverige och är ett sätt för den forna världsettan att ge tillbaka till svensk och internationell golf. I anslutning till tävlingen anordnas ANNIKA Cup, den 18–20 juni, ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges tolv mest lovande flickor mellan 12 och 15 år.

– Halmstad och Halmstad Golfklubb framkallar många fina minnen, både från min tid som juniorspelare och från Solheim Cup. Det var en av de tuffaste tävlingarna jag spelat under min karriär, bland annat beroende på väderförhållandena, säger Annika Sörenstam.

Vinnaren av ANNIKA Invitational Europe 2017 får en friplats i Europatourtävlingen ISPS HANDA Ladies European Masters, i Tyskland 7–9 september. Några veckor tidigare leder Annika Sörenstam Europalaget i Solheim Cup som går på Des Moines Golf and Country Club i Iowa, USA, den 14–20 augusti.

ANNIKA Invitational Europe ger också rankingpoäng till Ping Junior Solheim Cup som avgörs dagarna före Solheim Cup. Kaptenen för Ping Junior Solheim Cup, Alison Nicholas, finns på plats i Halmstad. Flera svenskor har chans att slå sig in i laget.

Se en filmad intervju med Annika Sörenstam och sprid den gärna

För mer information, kontakta:
Thomas Björn, presschef, thomas@kraftfull.com, 0702-30 24 84.

För mer information om tävlingen i allmänhet, kontakta:
Daniel Rosendahl, projektledare, daniel.rosendahl@golf.se, 073-415 43 50