Premiär för Golfens dag 20 maj

Lördag 20 maj är det dags för Golfens dag – årets stora golffest på 316 arrangerande golfklubbar i Sverige. Det går att prova på spelet, testa utrustning, ta golflektioner, få en sightseeing av banan, tävla och mycket mer.

Jag hoppas på många skratt och att vi tillsammans väcker ett intresse för golfen

Både inbitna och helt nya golfare är välkomna till dagen för att lära sig mer om spelet och njuta av naturen vid banan. 316 av Sveriges 461 klubbar är med på eventet i år, och klubbarna är fria att skapa sitt eget dagsprogram under temat ”Dubbelt upp”. Alla kan ta med en kompis till anläggningen – det ska vara dubbelt så roligt att dela glädje och upplevelser inom golfen.

Idag finns 486 631 aktiva spelare i Svenska Golfförbundets medlemsklubbar och det finns plats för många fler på världens vackraste idrottsplats.

– Aldrig tidigare har Golfsverige samverkat och samlat sina resurser inför en sådan här stor gemensam aktivitet. Klubbar från Trelleborg till Kiruna är beredda att möta familjer, unga, vuxna, sportintresserade och arbetskamrater. Jag hoppas på många skratt och att vi tillsammans väcker ett intresse för golfen med alla starka kärnvärden, som gör att golfen passar alla, säger projektledaren Claes Björklund.

Alla deltagande klubbar finns på golfensdag.se. Några exempel ur klubbarnas program:

Haninge Golfklubb erbjuder golfträning, tävlingar och utrustningstester och även musik, ponnyridning, hunduppvisning i ett samarbete med Targo Svecia, en av världens äldsta biltävlingar för klassiska sportbilar, som går i mål på klubbområdet.

Flens Golfklubb har ordnat buss med två avgångar från torget ut till klubben. Där kan besökarna få en sightseeing runt banan i golfbil och se en visning av maskinparken. Det går också att testa Golfäventyret och ställa upp i tävlingen Gröngölingsgolf tillsammans med en erfaren spelare.

I Umeå samarbetar flera klubbar och marknadsför sporten centralt i centrum vid shoppinggallerian Utopia.

Mjölby Golfklubb inviger sin nya korthålsbana med gratis spel och arrangerar tipspromenad på naturstigen och bjuder på underhållning vid klubbhuset.

På World of Golf i Göteborg finns tränarna på plats för att hjälpa intresserade att prova golf och delta i roliga tävlingar, det arrangeras frågesport och den som vill kan anmäla sig till en nybörjarkurs till rabatterat pris.

 

Fakta Golfens dag

Huvudmålet är att nå nya spelare och tillvarata det stora golfintresset i Sverige. Genom Golfens dag marknadsförs hela golfindustrin och synligheten ökar kring golfens samhällsnytta inom friskvård, miljö, turism och ekonomi.

De fem största golforganisationerna i Sverige är initiativtagare till dagen. Projektet drivs av Svenska Golfförbundet tillsammans med Golf & Companies, PGA of Sweden, Golf Administratörernas Förening och Swedish Greenkeepers Association.

Läs mergolfensdag.se.

 

Henrik Stensons hälsning till Golfens dag

Världsstjärnan Henrik Stenson, majorvinnare och OS-silvermedaljör, hälsar till besökarna.

Golfens dag – tre år framåt
2017
– 20 maj
2018 – 26 maj
2019 – 25 maj

 

För mer information
Claes Björklund, projektledare Golfens dag
E-post: claes.bjorklund@golf.se
Tel: 070-858 42 82