Är du nästa landslagscoach?

Vi söker en eller två personer till ett uppdrag som coach inom Svenska Golfförbundets landslagsverksamhet, Swedish Golf Team.

Merparten av uppdraget ligger inom det vi kallar Framtid flickor. Spelarna är i åldern 13-18 år. Tillsammans med ansvarig för flickverksamheten kommer du att planera och genomföra de aktiviteter som utgör verksamheten. Största delen av tiden innebär genomförande av läger och tävlingar, i Sverige och utomlands. Sedan hösten 2016 ingår även Supercamp som en del av landslagsverksamheten och en del av uppdraget blir att vara delaktig i planering, utveckling och genomförande av Supercamp.

Du ingår i vårt team av coacher som tillsammans utvecklar sig själva och verksamheten framåt. Vår vision är”att utvecklas som golfspelare och människa genom golfen”. Vi utgår från det så kallade spelarutvecklingshjulet när vi arbetar med spelarna. Hjulet består av fem delar – Teknik, Strategi, Socialt, Fysiskt och Mentalt.

Vi har behov av en coachinsats som motsvarar cirka 40 % av en heltid. Uppdraget löper över ett år i taget. Lite beroende på vilka som söker och deras förutsättningar kan lösningen bli att vi uppdrar två personer om 20 % vardera.

Då uppdraget inte är på heltid behöver du vara verksam som coach/tränare där dina uppgifter till stor del handlar om att utveckla satsande juniorer.

Uppdraget startar den 1 januari 2017. Ersättning sker per dag, antingen genom arvode eller fakturering.

Du som söker ska vara:

  • genuint intresserad av att utveckla satsande spelare
  • verksam på klubb/anläggning med spelarutveckling av satsande juniorer
  • intresserad av att utveckla dig själv som person och i rollen som coach
  • intresserad av att tillsammans med andra coacher utveckla spelare i ett gemensamt koncept
  • se dig själv i en framtida karriär som coach/tränare för elitspelare på hög nivå
  • ha gått eller går relevant utbildning för uppdraget

Sista dag för ansökan är den 1 december 2016. Vi önskar att du skickar din CV samt ett personligt brev där du beskriver varför just du passar för uppdraget. Mejla din ansökan till Katarina Vangdal på nedanstående mejladress.

Har du frågor om uppdraget får du gärna skicka ett mejl.

Med vänliga hälsningar

Katarina Vangdal, förbundskapten Swedish Golf Team
Svenska Golfförbundet
Mobil 070-858 42 01
Epost katarina.vangdal@golf.se 

Carl Gustavsson, Swedish Golf Team
Svenska Golfförbundet
Mobil 070-544 04 76
Epost carl.gustavsson@golf.se


Information Swedish Golf Team

Vision
”Att utvecklas som golfspelare och människa genom golfen.”

Värdegrund
”Silen”

  • Hälsa
  • Glädje
  • Ansvar
  • Ärlighet

Mål med verksamheten
”Internationella framgångar på högsta mästerskaps- och tournivå”

Uppdrag
Att organisera och genomföra en verksamhet som utifrån tillgängliga resurser möjliggör för spelarna att komma till högsta tournivå. Verksamheten ska utformas och organiseras utifrån de förutsättningar som råder.

Kännetecken för coacherna

Ständig utveckling
Alla kan bli bättre och ingen kan allt. Att blir bra som spelare kräver ständig utvecklig, detsamma gäller för coacher.

Arbetsetik
Att vara coach innebär ett stort ansvar och sker ofta under förutsättningen att coachen fattar egna beslut. Det ligger ett stort ansvar hos varje coach att genomföra verksamheten efter de regler och ramar som gäller.

Lojalitet
Vi är ett lag. Teamkänsla och teamförståelse på alla nivåer är viktiga ingredienser i vår verksamhet. Vi ska tillsammans nå framgång och därför är det viktigt att vår verksamhet utåt uppfattas som en verksamhet.

Ständig utvärdering
Vår verksamhet granskas av många aktörer varför vi måste veta var vi är och vart vi ska. Att utvärdera sig själv och sin verksamhet och därför en naturlig del för att föra verksamheten framåt.

”Leading by example”
Vi ska alltid utgå ifrån att de beteenden vi har påverkar andra. Det vi förväntar oss av spelare, tränare och coacher ska vi göra/vara själva. Vi ska vara förebilder.