Fördel USA i Junior Ryder Cup

Det blev en tuff första dag för Europas lag i Junior Ryder Cup på Interlachen i Minnesota. Spelet stämde bra under förmiddagens foursome-pass (ställning 3-3 efter de sex matcherna), men i den mycket tuffa vinden på eftermiddagen var USA:s lag det starkare och vann bästbollarna med 4-2. 

Av de fyra svenska spelarna lyckades Frida Kinhult, i par med norske Kristoffer Reitan bäst med en seger (2 upp). Frida och Beatrice Wallin vann sin foursomematch på förmiddagen så Frida fixade två poäng på måndagen och gav sig själv en skaplig födelsedagspresent (17 år).

Fyra svenskar spelar alltså Junior Ryder Cup mot USA, en tävling för spelare under 18 år. Den startades 1995. Svenska spelarna är Frida Kinhult, Julia Engström, Beatrice Wallin och Marcus Svensson.

Interlachen är en tuff bana normalt sett och under dessa förhållanden med vindbyar på 17–18 meter i sekunden, snabba och ondulerade greener, så är det mer än en utmaning. Par är bra resultat på varje hål.

Tisdag är finaldag och Europa måste ta 7,5 poäng i de 12 singelmatcherna för att ta hem segern. USA är försvarande mästare och har vunnit de tre senaste matcherna.

Aktuell ställning

Bilden: Julia Engström, Beatrice Wallin, Marcus Svensson och Frida Kinhult. Foto: Christer Höglund