Flera svenskar till Ryder Cup

Det är inte bara Henrik Stenson som representerar Sverige i Ryder Cup. Svenska Golfförbundets bankonsulenter fick en inbjudan att arbeta under tävlingen och ingår nu i ett ”green team” på Hazeltine i Minnesota.

Ryder Cup står högt i kurs för golfproffsen men lockar också andra yrkesgrupper som kan samla ny kunskap under den prestigefyllda lagmatchen. Förutom Hazeltines eget banarbetarteam har ytterligare 30 experter blivit uttagna att arbeta under tävlingen, däribland Svenska Golfförbundets bankonsulenter. Sex av sju är på plats i USA tack vare ett flerårigt samarbete med ”gräsprofessorn” Brian Horgan, verksam på universitetet i Minnesota.

– Vid branschmässan Elmia Park förra hösten hade vi bjudit in Brian Horgan som föreläsare och pratade då om möjligheten till studiebesök och att träffa forskare på universitetet och jobba under Ryder Cup. Några veckor senare var allt klart, säger Håkan Stålbro på Svenska Golfförbundet.

Ryder Cup spelas fredag till söndag 30 september – 2 oktober och bankonsulenterna är på plats redan på måndagen i tävlingsveckan. Svenskarna ingår i ett ”green team” och jobbar som volontärer sex timmar om dagen, med hämtning på hotellet 04.30 varje morgon och fri kost och inträde till arrangemanget som ersättning.

– Vi ser det som en vidareutbildning av bankonsulenterna och är glada över att de fick erbjudandet. Vi hoppas på många intryck och mycket kunskap för framtida utbildningar som kan gynna golfklubbarna i Sverige. Vi knyter också viktiga internationella kontakter. Några av volontärerna kan bli aktuella som föreläsare här framöver och våra bankonsulenter kan bli inbjudna som föreläsare utomlands, säger Håkan Stålbro.

Bankonsulenterna på Hazeltine: Mikael Frisk, Kim Sintorn, Calle Lönnberg, Håkan Stålbro, ansvarig Svenska Golfförbundet, Peter Edman, Boel Sandström och Henrik Norén.

Bankonsulenterna kommer att blogga från Ryder Cup på:

http://golf.se/bloggar-och-kronikor/banbloggen/

Läs mer om Svenska Golfförbundets banverksamhet:

http://golf.se/klubb-och-anlaggning/banskotsel/

Kontakt: Håkan Stålbro, chef för ban-, spel- och tävlingsutveckling på Svenska Golfförbundet tel: 08-622 15 75, e-post: hakan.stalbro@golf.se