Ond handled ger delad ledning i Annika Sörenstams tävling

Inget ont som inte har något gott med sig. 17-åriga Matilde Stenquist från Ullna Golf Club delar ledningen efter första dagen av ANNIKA Invitational Europe på Bokskogens Golfklubb. Det tackar hon en handledsskada för.

Vintern har varit tung för talangen från norra Stockholm. En handledsskada satte stopp för fullängdsslag. Istället blev det timmar av närspelsträning ända fram till vitsipporna blommade.

Det har gjort gott och talangen har blommat ut. Etta i JSM Match, tvåa i JSM slag och nu alltså delad ledning med italienskan Benedetta Moresco i ANNIKA Invitational Europe på natursköna Bokskogens Golfklubb strax utanför Malmö är sommarens facit hittills.

Båda gick fyra under par under tävlingens första dag och presterade alltså varsin 68:a. Svenska Stenquist var dock bara en kort putt i hålkant och ut på 18:e hålet från ensam ledning.

– Jag spelade stabilt. Framför allt mina långa järn fungerade bra – tror jag träffade varenda fairway – men även min puttning var riktigt bra. Det får jag tacka all putträning i vinter för.

Så sammanfattar Matilde Stenquist själv den första tävlingsdagen. Det här var hennes andra framträdande i ANNIKA Invitational Europe, som hon tycker är den roligaste tävlingen på året.

– Det är så mycket mer än en bara en golftävling. Det händer massor med extra saker runt omkring, du träffar gamla och nya kompisar och det är ganska mycket publik. Det är extra allt helt enkelt. 

Annika Invitational Europe fortsätter under onsdagen och torsdagen. 

För högupplösta bilder på Matilde Stenquist och övriga bilder från ANNIKA Invitational Europe 2016 och ANNIKA Cup 2016 på Bokskogens GK se här.

För startlista och aktuell leaderboard, se här.

För mer information, se tidigare pressmeddelanden här och här eller kontakta presschef Thomas Björn på e-post thomas@kraftfull.com eller mobil 070-230 24 84. För dagliga uppdateringar, spelarintervjuer och bilder, se den officiella Facebook-sidan för ANNIKA Invitational Europe.