EM-guld i golf till Zlatan-fan

Det blev ingen svensk medalj i damernas EM på Hooks Golfklubb. Största medaljhoppet Lisa Pettersson kämpade men slutade delad sexa. Vann gjorde världstrean Bronte Law, engelska som välkomnar Zlatan till sitt favoritlag.

Lisa Pettersson gick ut i ledarboll efter fredagens 65 slag, sju under par. En ovan situation för den 20-åriga Stockholmstjejen.

Det var lite spänt hela vägen faktiskt. Jag fick inte till slagen riktigt som tidigare i veckan, sade Lisa Pettersson som alltså slutade på delad sjätte plats.

I ledarbollen var det främst belgiskan Leslie Cloots som spelade stabilt. Hon hade en birdieputt för särspel på 18:e och sista hålet, men missade och slutade tvåa. Bakom ledarbollen jagade framförallt engelskan Bronte Law, som började dagen sju slag efter ledaren.

Law låg tvåa efter första dagens spel, 65 slag. Efter 76 respektive 70 slag visade hon avslutningsdagen åter att hon kan prestera riktigt låga scorer. 66 slag var dagens näst bästa tillsammans med spanjorskan Maria Parra Luque.

Engelskan är Manchester United-fan och gläds åt Zlatan Ibrahimovic entré på Old Trafford, inte bara jagade i kapp, hon gick även förbi och lade beslag på bucklan som alla Europas amatördamer drömmer om.

”Jag spelade stabilt och är framför allt nöjd med järnslagen den här veckan. Vilken sommar: först seger i Lag-EM och nu seger i individuella EM”, sade den 21-åriga engelskan som är rankad trea i världen på amatörsidan och räknas till de allra mest talangfulla unga spelarna.

Lisa Pettersson, stockholmstjejen som spelar för Ullna, var lite besviken att det inte höll hela vägen men summerade ändå veckan med ett soligt leende:

”Jag har lärt mig massor den här veckan, bland annat att jag faktiskt kan!”

Linnéa Johansson blev näst bästa svenska på en delad elfte plats efter en fin runda på 69 slag, tre under par, sista dagen.

En annan Linnéa, Ström, gjordes dagens svenska  ryck i resultatlistan efter sina 64 slag, sju under par och därmed dagens lägsta score. Hon slutade på 13:e plats. Ström var riktigt het de första tre hålen: birdie, par, albatross!

”Jag slog en bra drive och hade 158 meter kvar till flaggan. Tog en järnfemma och landade den ett par meter före flagg, och den rullade i”, beskrev Linnéa Ström sin albatross, tre slag under hålets par (5).

”Jag har spelat bra hela veckan men inte fått till resultatet, förutom sista dagen då. Det är så ibland”, sade göteborgskan som på söndagen flyger till London för slutkvalet till damernas British Open, det så kallade måndagskvalet. Hon kvalade in även till förra årets tävling.  Med en 64:a i bagaget kan det ju inte gå annat än bra.

Resultaten från EM Damer finns här