Ny version av Golfguiden direkt i mobilen

År 2010 lanserade portalen Golf.se applikationer för Apples iPhone. Nu släpper Golf.se uppdateringar till dessa applikationer och gör dem samtidigt tillgängliga för Android-mobiler.

År 2010 lanserade portalen Golf.se applikationer för Apples iPhone. Nu släpper Golf.se uppdateringar till dessa applikationer och gör dem samtidigt tillgängliga för Android-mobiler.

Med Golfguiden-applikationen får du direkt i mobilen tillgång till samtliga Sveriges golfklubbar anslutna till Svenska Golfförbundet, med klubbens egna uppgifter så som de finns registrerade i Golfens IT-system (GIT).

- Golfklubbarna hittas antingen med hjälp av karta eller textsökfunktion. I applikationen finns även möjligheten att ta del av betal- och kreditkoret MoreGolfs erbjudanden, kunna ansöka om MoreGolf-kortet och att hitta MoreGolf-relaterad information på klubbnivå säger Mikaela Thorén, projektledare och webmaster på Svenska Golfförbundet.

De mobila applikationerna för iPhone och Android är framtagna av utvecklingsföretaget Apegroupe och kostar ingenting att ladda ner.

- I nästa steg ska tidbokningsapplikationen, som släpptes för iPhone 2010, uppdateras med en ny version till iPhone och även släppas för Android, säger Thorén.

- Vi ser att mobilen får allt större genomslags kraft för att kommunicera med såväl befintliga som nya kunder. Därför tog vi ett beslut att tillsammans med Golf.se skapa nya Golfguiden där våra kortinnehavare får information om erbjudanden och rabatter hos våra partners och samarbetsklubbar på ett enkelt sätt. Sedan kan vi även kommunicera många av de fördelar som finns i vårt golfunika kreditkort till de golfare som ännu inte skaffat sig detta säger Anders Dalered, Key Account Manager och projektledare för MoreGolf.

För tidningen Svensk Golf, som är publicistiskt ansvarig för Golfguiden, är det viktigt att den blir tillgänglig i så många kanaler som möjligt:

- Vi är alltid mån om att så många läsare som möjligt ska ta del av vårt material och vi vet att många av dem har för vana att konsumera golf också i mobilen. Därför är det här ett naturligt steg att ta. Golfguiden är redan i dag en oerhört uppskattad produkt och därför är det roligt att kunna vidareutveckla den och presentera den även i mobilen säger Tobias Bergman, chefredaktör för Svensk Golf.

Den nya designen är gjord av webbyrån Burro, som även varit med om att arbeta fram Golf.se:s nuvarande grafiska design.

- Vi har finslipat informationsdesignen och uppdaterat den grafiska designen i applikationen. Förutom att det ska se estetiskt tilltalande ut har det varit viktigt att tydliggöra att det är Golf.se som är gemensam avsändare av applikationerna Golfguiden och Boka starttid och att de ingår i en och samma applikationsfamilj. Vi har till och med skalat bort en del funktionalitet som vi upplevde som överflödig för att hålla applikationerna så enkla och användarvänliga som möjligt säger Fredrik Anvin, Art Director på Burro.

Här är länkarna till applikationen Golfguiden:

iPhone:
http://itunes.apple.com/se/app/golfguiden/id392537182?mt=8

Androider:
https://market.android.com/developer?pub=Svenska+Golff%C3%B6rbundet