Nordea Tour nästa steg i golfens tv-satsning

För en knapp vecka sedan skrev golfen tv-historia när US Masters visades både i SVT och Viasat Golf. Nu fortsätter golfen sin målmedvetna tv-satsning genom att tio tävlingar från Nordea Tour visas i Viasat Golf, Eurosport och golf.se.

För en knapp vecka sedan skrev golfen tv-historia när US Masters visades både i SVT och Viasat Golf. Nu fortsätter golfen sin målmedvetna tv-satsning genom att tio tävlingar från Nordea Tour visas i Viasat Golf, Eurosport och golf.se.

Den svensk inhemska touren, Nordea Tour, är en språngbräda ut i proffsvärlden. Många svenska världsstjärnor som Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Robert Karlsson och Henrik Stenson har börjat sina karriärer på den tour som arrangeras av Svenska Golftourerna AB och ägs av Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden.

Förra året visades sammandrag från tio Nordea Tour-tävlingar på Viasat Golf. Under 2011 blir det lika många med den skillnaden att tävlingarna visas även i Eurosport och på golf.se, Svenska Golfförbundets webbportal. Bakom produktionen står PR-företaget Kraftfull Kommunikation AB och Fagerlund Media samt produktionsbolaget 2AM.

- Det känns fantastiskt att vi får möjlighet att visa upp morgondagens stjärnor för en bredare publik, dessutom med ett nytt team som har kommit in med ett kreativt tänk kring hur tävlingarna ska presenteras, säger Louise Permelin, vd i Svenska Golftourerna AB.

- Svenska Golfförbundet arbetar långsiktigt med att så många som möjligt ska kunna se olika typer av golftävlingar och golfprogram i tv. Att fler kan följa den inhemska touren, ”golfens allsvenska”, är både viktigt och glädjande, säger Svenska Golfförbundets kommunikationschef Roger Andersson.

- Det är inspirerande att få vara med och lyfta svensk tävlingsgolf i tv. Det är också en viktig sten i att bygga varumärket golf i Sverige hos nya målgrupper. Vi siktar på sändningar med högt tempo och många färgstarka människor, säger Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation AB.

Första sändningen kommer från Peab PGA Grand Opening på PGA of Sweden National i Bara utanför Malmö, 29 april-1 maj. Tävlingen sänds en vecka senare i Viasat Golf och på golf.se, och därefter även i Eurosport.

Sista produktionen blir från finalen, Nordea Tour Championship by Fredrik Jacobson, på nyöppnade Vallda Golf & Country Club, strax söder om Göteborg, 30 september-2 oktober.

Mer om Nordea Tour

Mer information:

Roger Andersson, kommunikationschef Svenska Golfförbundet.
Telefon 08-622 15 00, 070-634 50 12. E-Post: roger.andersson@golf.se