Golfskolan fördjupar samarbetet med Golf Plaisir

Svenska Golfförbundet och reseföretaget Golf Plaisir fördjupar samarbetet genom ett nytt avtal, som gäller under tre år. Samarbetet kommer framför allt att synas i Golfskolan som publiceras i tidningen Svensk Golf, på portalen Golf.se och i Svensk Golfs grupp på Facebook.

Svenska Golfförbundet och reseföretaget Golf Plaisir fördjupar samarbetet genom ett nytt avtal, som gäller under tre år. Samarbetet kommer framför allt att synas i Golfskolan som publiceras i tidningen Svensk Golf, på portalen Golf.se och i Svensk Golfs grupp på Facebook.

Avtalet med Svenska Golfförbundet ger Golf Plaisir möjlighet att förknippas med svensk golfinstruktion och kunniga tränare genom varumärket Golfskolan i SGF:s och Svensk Golfs olika mediekanaler, samt vara arrangör av resor som görs inom ramen för Golfskolan.

- Golf Plaisir har svenska instruktörer på varje resmål och vår egen Golf Academy är central i vårt koncept. Det känns därför naturligt att arbeta tillsammans med Golfskolan, som har samma seriösa inställning till golfinstruktion som vi, säger Mattias Wistrand, vd i Golf Plaisir.

- I förlängningen vill både vi och SGF att fler människor ska spela golf, och oftare. Vi tror mycket på att instruktion och resande är de två mest intressanta delarna i ”golflivet”. Att kombinera dessa två och arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål, gör Golfsverige starkare. Det är viktigt för oss att golfen får ny energi. Vi applåderar därför bland annat golfförbundets satsning ”Juniorlyftet” som är en väg in i golfens på golfens framtid och därmed också en del av Golf Plaisirs.

Golf Plaisir är Scandinaviens största golfresearrangör och tar cirka 11 000 golfresenärer årligen till resmål i länder som Italien, Spanien, Turkiet, Portugal, Egypten, Grekland med flera. Golf Plaisir ägs av Kuoni Travel group, en av världens större resekoncerner. Systerbolag till bolaget i Sverige är bland andra Apollo, Lime Travel och flygbolaget Novair.

- Golfresandet har blivit en del av golfen som helhet och att åka utomlands och spela börja bli lika naturligt som att spela på hemmaklubben. Vi tror att de som spelar mycket golf i allt större utsträckning även åker utomlands för att kombinera själva spelet med nya och spännande inslag, säger Wistrand.

Tobias Bergman är chefredaktör för Svensk Golf och redaktionellt ansvarig för projekt Golfskolan. Han säger:

- Vi vet att våra läsare älskar instruktion och att resa. Med Golf Plaisir ombord förenar vi det bästa av två världar och ser fram emot att försöka jobba fram flera intressanta läsarresor där Golfskolans instruktörer kan hjälpa de medföljande till ett bättre golfspel.

Golfskolan är samlingsnamnet på de instruktioner som finns i Svensk Golfs olika kanaler. Den är en vidareutveckling av PGA-skolan, som fram till år 2000 var ett uppskattat inslag i Svensk Golf. Golfskolan har engagerat några av Sveriges mest framgångsrika instruktörer och de filmade instruktionerna har även resulterat i tre framgångsrika dvd:er, som finns att köpa i Golfbokhandeln.se

För mer information:

Mattias Wistrand, vd Golf Plaisir, 08-505 759 00, mattias.wistrand@golfplaisir.se

Tobias Bergman, chefredaktör Svensk Golf, 08-622 15 43, tobias.bergman@golf.se