Wahlin favorit på hemmabanan

Lotta Wahlin, tvåfaldig vinnare på damernas Europatour, lär inte slippa undan favoritskapet när det den här veckan (3-5 september) är dags för Landeryd Masters på Wahlins hemmabana i Linköping.

Lotta Wahlin, tvåfaldig vinnare på damernas Europatour, lär inte slippa undan favoritskapet när det den här veckan (3-5 september) är dags för Landeryd Masters på Wahlins hemmabana i Linköping.

26-åriga Lotta Wahlin har valt att tävla på Nordea Tour i stället för i Europa under 2010. Och hon har gjort det strålande bra. Lotta har varit topp-6 i sju av de tio tävlingar hon spelat och två gånger har det blivit seger, senast i match-SM på Österåker

Men är det någon tävling hon vill vinna hellre än någon annan är det Landeryd Masters, på hemmaplan inför familj, vänner och klubbkamrater.

- Lotta är garanterat revanschsugen efter att i fjol ha förlorat på åttonde (!) särspelshålet mot Emelie Lind, som då sänkte ett bunkerslag för seger, säger Peter Lindh, pro och tävlingsansvarig på Landeryds GK.

Trots sin fina säsong toppar inte Lotta Wahlin Nordea Tour Ranking. Det gör finskan Kaisa Ruttila, som för övrigt besegrades av Lotta i SM-finalen nyligen. När fyra tävlingar återstår på damernas Nordea Tour 2010 toppar Ruuttila på 149 000 poäng, Wahlin är två på 133 330.

Kampen mellan de båda giganterna kommer att bli intensiv i de återstående tävlingarna. Lotta har chansen att ta över ledningen redan den här veckan eftersom en seger i Landeryd Masters ger 32 000 poäng.

Tävlingen, som nu avgörs för tredje året i rad, spelas som tidigare på Landeryd GK:s norra bana.

- Normalt är det greenområdena med svåra flaggplaceringar som är den största svårigheten för spelarna. Nu har det tyvärr varit väldigt blött den senaste tiden och vi har inte riktigt kunnat klippa som velat. Men det ska tydligen bli bra väder den här veckan och när det torkar upp kommer banan att vara jättefin, säger Peter Lindh.

Landeryd Masters spelas över 54 hål fredag-söndag och den totala prissumman är 200 000 kronor.

Pressansvarig för tävlingen:
Peter Lindh
pro@landerydsgolf.se
070-8584034

Allmänna frågor om Nordea Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@golf.se
08-622 15 64

Följ Nordea tour på www.nordeatour.se eller via facebook och twitter.

En kort film om Nordea Tour