Nu är Dalsland Resort redo!

Den högsta prissumman på damernas Nordea Tour står på spel när Dalsland Resort Ladies Open den här veckan avgörs på Melleruds GK.


Den högsta prissumman på damernas Nordea Tour står på spel när Dalsland Resort Ladies Open den här veckan avgörs på Melleruds GK.

Tävlingen skulle ha spelats i sista veckan i maj. Men den bistra vintern tvingade fram det nya speldatumet 12-14 augusti.

- Vi ser det positiva i flytten. Nu har banan blivit toppfin och dessutom har vår anläggning Dalsland Resort fått ett nytt ansikte, säger Birger Kjellstedt, lokal tävlingsledare och pro på klubben.

 - Nu finns en helt ny restaurang med 150 platser ute och lika många inne och vi har också en ny shop. Dessutom står 16 nya lägenheter färdiga och de är alla sålda. De tjejer som spelade vår premiärtävling i fjol känner nog knappast igen när de kommer hit i år.

Med 300 000 kronor i potten är Dalsland Resort Ladies Open, tillsammans med Felix Finnish Ladies Open, den penningmässigt största på damernas Nordea Tour 2010. 

Efter veckans tävling återstår bara fem damtävlingar innan säsongen ska summeras. Och det spetsar till sig i toppen av den prestigefyllda rankingen.

Finska Kaisa Ruuttila behåller sin ledning men skuggas av två meriterade svenskor, båda med segrar på Ladies European Tour på meritlistan. Lotta Wahlin från Landeryd är tvåa och Johanna W Johansson (tidigare Westerberg), som vann på Bråviken i lördags, är trea.

På Mellerud går kampen mellan i första hand Ruuttila och Wahlin vidare. Båda finns med i startfältet, liksom 12 av de 15 bästa på rankingen, och östgötskan har en ny chans att ta över förstaplatsen.

Dalsland Resort Ladies Open, som nu avgörs för andra året i rad, har ett treårskontrakt med Nordea Tour.

- Vi strävar förstås efter att utveckla tävlingen år från år. Banan är förbättrad sedan i fjol, framför allt med en bättre finish. Vi har fått mycket beröm för banans kvalitet och hoppas att Nordea Tour-tjejerna ska trivas, säger Biger Kjellstedt.

Dalsland Resort Ladies Open spelas över 54 hål torsdag-lördag.

Pressansvarig för tävlingen:
Birger Kjellstedt
0702-088 136

Allmänna frågor om Nordea Tour:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@golf.se

Tel: 08-622 15 64

Följ Nordea tour på www.nordeatour.se

eller via facebook - klicka ”gilla” så får du aktuell information flera gånger dagligen via FB och twitter.

Du kan även ladda ner en iPhone applikation gratis och följa aktuell leaderboard direkt i din telefon.

En kort film om Nordea Tour finns här:
http://www.youtube.com/watch?v=UdFnlOFtkDY