Dubbla ET-vinnare på Isaberg

Två dubbla europatourvinnare i samma Nordea Tour-tävling. Det är vad besökarna på Isaberg får se den här veckan, när premiärupplagan av Isaberg Open hosted by Patrik Sjöland ska avgöras.


Två dubbla europatourvinnare i samma Nordea Tour-tävling. Det är vad besökarna på Isaberg får se den här veckan, när premiärupplagan av Isaberg Open hosted by Patrik Sjöland ska avgöras.

Att Patrik Sjöland spelar själv när han nu fått ge namn åt en tourtävling var självklart från början. Han har dessutom lyckats locka en av sina bästa kompisar, Michael Jonzon, och även Steven Jeppesen till Småland. Tre europatourspelare i fältet alltså, av vilka Sjöland och Jonzon kan ståta med två ET-titlar var.

- Micke och jag umgås familjevis och han var inte svår att övertala att ställa upp. Det är ändå starkt av honom att åka direkt från WGC-spel i USA till Nordea Tour. Hoppas han inte får alltför stora problem med tidsomställningen, säger Patrik.

Patrik Sjöland blir den fjärde svenske ET-vinnaren i år som bjuder på en ”egen” tävling, efter Fredrik Jacobson (Forsgården), Peter Hanson (Sturup Park) och Peter Hedblom förra veckan på Gävle.

Precis som Hanson och Hedblom ställer Sjöland upp och spelar själv.

- Ja, det är ju det som är grejen, tycker jag. Det ska bli oerhört kul att få tävla på hemmabanan. Men det blir tufft. Det finns enormt många duktiga unga svenskar, och även utlänningar, på Nordea Tour. Jag spelade på svenska touren 2006 och då om inte förr insåg jag att vi i Sverige har Europas bästa herrtour efter Europatouren och Challenge Tour, säger Patrik.

Varken Peter Hanson (delad åtta) eller Peter Hedblom (delad tvåa) lyckades vinna sina evenemang. Nu har Patrik Sjöland chansen att bli den förste.

- Det vore förstås kul, men den som tror att det bara är att ställa ut skorna för oss ET-spelare fattar inte hur hård konkurrensen är. Jag hoppas att jag inför hemmapubliken kan hålla i spelet i tre ronder och inte två, som varit fallet i mina senaste tävlingar.

- Men det viktigaste för mig är ändå att det blir ett bra arrangemang, att vi trots allt regn de senaste dagarna kan erbjuda en fin bana och att spelarna trivs på Isaberg. Sen får vi se vad vi kan göra bättre till nästa år. Det är ju sagt att vi ska köra den här tävlingen i minst tre år, säger Patrik.

Med sitt engagemang vill Patrik Sjöland, precis som kollegerna Jacobson, Hanson och Hedblom, ge tillbaka något till den tour där de själva fick sin utbildning och utveckling.

- Jag hoppas vi kan sporra fler svenska ET-spelare att göra samma sak, säger Patrik.

Den som tog initiativ till tävlingen var pappa Bernt Sjöland, ordförande i Isabergs GK, som också är den som håller i trådarna.

- Tack och lov kan jag själv koncentrera mig på spelet. Det finns många duktiga människor som ser till att arrangemanget fungerar, så det behöver jag inte tänka på, säger Patrik.

Isaberg Open hosted by Patrik Sjöland avgörs över 54 hål 12-14 augusti (torsdag-lördag).

Pressansvarig för tävlingen:
Lars-Erik Karlsson
Lars.erik_karlsson@telia.com

Tel: 0371-824 36, 070-535 60 41

Allmänna frågor om Nordea Tour:

Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@golf.se

Tel: 08-622 15 64

Följ Nordea tour på www.nordeatour.se eller via facebook och twitter.