Peter Hanson spelar på hemmaplan

Tävlingsvärden och världsspelaren Peter Hanson är förstås det stora namnet när det mellan torsdag och lördag ska spelas Nordea Tour-golf på Sturup Park. ”Det ska bli otroligt kul att tävla på min hemmabana, som är i kanonskick”, säger Hanson.

Tävlingsvärden och världsspelaren Peter Hanson är förstås det stora namnet när det torsdag-lördag ska spelas Nordea Tour-golf på Sturup Park. ”Det ska bli otroligt kul att tävla på min hemmabana, som är i kanonskick”, säger Peter.

Att en topp 50-spelare på världsrankingen dyker upp på Nordea Tour är unikt. Att Peter Hanson nu kommer till spel i sin egen tävling är dessutom anmärkningsvärt med tanke på att han i söndags avslutade Memorial Tournament på Muirfield Village och nästa vecka ska spela US Open på Pebble Beach.

- Om Sturup Park-tävlingen hade slutat på söndag hade det inte gått. Men nu borde jag kunna vara i San Francisco söndag kväll och då ska det fungera, säger Hanson.

Det var i fjol som Peter Hanson initierade Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson. Den gången var han själv upptagen av europatourspel men hann i alla fall hem för att hålla i prisutdelningen. I år bestämde han sig tidigt för att spela själv.

- När jag tog det beslutet visste jag inte att jag skulle komma med i både Memorial och US Open. Men jag har sagt att jag ska spela, och då får jag ta den snabba tur-och-retur-resan över Atlanten. Jag gör det i första hand för jag tycker det ska bli otroligt kul att få tävla på hemmabanan i en tävling som bär mitt namn.

Peter Hanson vill med sitt engagemang ge något tillbaka till svensk golf och till Nordea Tour, där han själv i likhet med praktiskt taget alla svenska proffsstjärnor fått sin utbildning.

Han var på en snabbvisit i Sverige helt nyligen och kunde då konstatera att han fått banan uppsatt precis som han vill.

- Det blir riktigt tufft för Nordea Tour-spelarna, och det är så jag vill ha det. Jag tycker att de ska få känna på vad som väntar när de ska ut på de större tourerna. Ruffarna är så saftiga och svåra som de ska vara. Banan är i bästa tänkbara kondition och spelarna får en upplevelse som de säkert inte är vana vid, säger Hanson.

Peters Pågar på plats
Peter hanson har också i samarbete med Svenska Golfförbundet och Sturup Park startat ett projekt som fått namnet ”Peters Pågar”.  Det innebär att de sex wild cards, som klubben har till förfogande, går till de sex pojkamatörer som ska representera Sverige vid EM i Turkiet senare i sommar.

- Att dessa ungdomar får spela tävlingen och känna på hetluften tror jag är oerhört nyttigt. Jag kommer också att träna tillsammans med dem under veckan och de får möjlighet att ställa frågor till mig och min tränare Rikard Fors, säger Peter Hanson.

- För mig är det stimulerande att vara med och supporta framtidens stjärnor. Jag vill gärna vara en brygga för dessa grabbar i deras fortsatta utveckling.

Med i projektet är också Sturup Park Golf.

- För att stötta Peters initiativ ställer vi upp och sponsrar Peters Pågar under vistelsen här på klubben under en vecka, säger Jonas Nilsson på Sturup Park Golf.

Även Haeggman på banan
Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson är årets tredje svenska tävling på herrarnas Nordea Tour. På Forsgården vann Wilhelm Schauman (för övrigt regerande mästare på Sturup Park) och i lördags, på Söderby GK, hette vinnaren Oskar Bergman, norrbottningen som normalt tävlar på Nationwide Tour i USA.

Prissumman är 450 000 kronor, den högsta på touren under 2010.

Hela Nordea Tour-eliten är på plats. Startfältet kryddas också med Joakim Haeggman, trefaldig europatourvinnare och Sveriges förste Ryder Cup-spelare, som efter en långtidsskada valt att tävla på hemmaplan innan han åter ger sig ut i Europa.

Frågan är om Joakim eller någon annan kan ge Peter Hanson en match. Sturup Park Masters hosted by Peter Hanson spelas 10-12 juni på Sturup Park GK.

PETERS PÅGAR
David Bäckström, Västerås GK (född 1992)
Oscar Lengdén, Rya GK (född 1992)
Robin Pettersson, Landskrona GK (född 1992)
Christian Larsson, Eslövs GK (född 1993)
Victor Tärnström, Södertälje GK (född 1994)
Adam Ström, Göteborgs G K (född 1994)

Pressansvarig för tävlingen:
Jonas Nilsson
Sturup Park
070-6026507
jonas.nilsson@sturup-park.se

Allmänna frågor om Nordea Tour hänvisas till:

Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@golf.se
08-622
15 64

Följ Nordea tour på www.nordeatour.se eller via facebook och twitter.

Film om Nordea Tour, klcka här!