Europcar blir stark partner till Svenska Golfförbundet och MoreGolf

Svenska golfspelare får förmåner genom ett omfattande samarbetsavtal mellan Europcar och SGF.

Svenska golfspelare får förmåner genom ett omfattande samarbetsavtal mellan Europcar och SGF.

Golfresor är en växande industri och allt fler golfspelare söker de fantastiska upplevelser det innebär att fara iväg på en golfresa. Verkligheten i form av resväskor och golfbagar gör hyrbilen till en förutsättning för att golfresan ska bli en njutning rakt igenom.

- Vi vill kunna ge golfspelarna bra priser, högklassig service och kvalitet när de hyr bil. De unika garantier Europcar har är ett stort mervärde. För de golfspelare som använder golfkortet MoreGolf MasterCard kommer samarbetet att vara ännu bättre. Europcar löser in våra bonuscheckar och garanterar att man hinner i tid till sin starttid, säger Madeleine Ödquist, ansvarig för MoreGolf på SGF.

Det är skälet till att SGF och golfens betalkort MoreGolf valt att samarbeta med Europcar.

- Våra coacher och tränare såväl som övrig personal tillbringar en stor del av sin arbetstid ute i verkligheten och därför är vi beroende av en bra partner på hyrbilsområdet. Vårt nya avtal med Europcar säkerställer att våra resurser går till att utveckla elitgolfarna och inte störs av bekymmer med resandet, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på SGF.

- Vi vill visa att vi är det bästa alternativet för 600 000 svenska golfspelare som behöver en hyrbil. Som dotterbolag till Volkswagengroup Sverige AB har vi fördelen att ha den i särklass bästa bilparken på marknaden och en stor bredd på miljöbilar. Vi ser fram emot många nöjda golfkunder, säger Anders Bergman på Europcar.

Samarbetet innebär att samtliga golfspelare i Sverige erhåller en rabatt när man bokar hyrbilar via Europcar. Med MoreGolf MasterCard får golfspelarna ytterligare rabatt. Båda grupperna får tillgång till den unika komma-fram-garanti som Europcar är ensamma om. Europcars snabba rutiner för uthämtning med leverans-garanti om max fem minuter är ytterligare ett mervärde.

SGF kommer genom golf.se och Svensk Golf att informera om samarbetet så att alla golfspelare får möjlighet att utnyttja förmånerna.

För mer information, kontakta:
Madeleine Ödquist, SGF Affärsutveckling AB
Telefon: 08-622 15 38
Mobil: 070-550 05 06
E-post: madeleine.odquist@sgf.golf.se

Lena Wickström, marknadschef, Europcar Sverige
Telefon: 08-462 48 16
Mobil: 070-543 42 23
E-post: lena.wickstrom@europcar.se

Kort om Europcar
Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 5 300 stationer och 250000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 130 stationer och 5000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som genom sitt systematiska miljöarbete redan 1999 blev först i branschen att erhålla en ISO 14001-certifiering av DNV (Det Norske Veritas). Företaget är sedan 1997 även kvalitetscertifierat enligt ISO 9001. För mer information, besök www.europcar.se och www.europcar.com.

Kort om Svenska Golfförbundet
Svenska Golfförbundet (SGF) har ett samlat ansvar för golfens utövande och utveckling i Sverige. Det är en sammanslutning av landets ca 500 golfklubbar, som i sin tur har organiserat sig i 21 distriktsförbund. Med 521000 aktiva medlemmar är golfen Sveriges största individuella idrott.