St Ibb Open arrangeras 2010

St Ibb GK har kommit in med påskrivet avtal inför 2010 och de kommer att arrangera sin tävling St Ibb Open även nästa år. Jerry Carlsson, VD på St Ibb kommenterar klubbens engagemang. - Att arrangera en SAS Masters Tour-tävling är bra för utveckling av banan och ett utmärkt mål för banpersonalen. Den finish som banan får under tävlingsveckan har vi glädje av lång tid före och efter tävlingen.

St Ibb GK har kommit in med påskrivet avtal inför 2010 och de kommer att arrangera sin tävling St Ibb Open även nästa år. Jerry Carlsson, VD på St Ibb GK kommenterar klubbens engagemang.
- Att arrangera en SAS Masters Tour-tävling är bra för utveckling av banan och ett utmärkt mål för banpersonalen. Den finish som banan får under tävlingsveckan har vi glädje av lång tid före och efter tävlingen.


St Ibb Open firade 10 års-jubileum i år och tävlingen utmärker sig genom att ha en annorlunda spelform med modifierad poängbogey vilket premierar offensivt spel. Det innebär att albatross belönas med 8 poäng, eagle med 5, birdie med 2, par ger 0 poäng medan bogey ger -1 och dubbelbogey eller värre -2 poäng.

Vinnaren av 2009 års St Ibb Open var Jens Dantorp från Kvarnby GK. Han segrade på nytt rekordresultat på 40 poäng och slog Åke Nilssons sex år gamla segerresultat på 37 poäng. Därmed tog han hem prischecken på 60 000 SEK.

Jens som har kategori på Challenge Tour valde ändå att spela tävlingen för att genom en bra placering på rankingen kunna ta sig in på SAS Masters. I höst ska han kvala till Europatouren.

Vi ställde några frågor till Jens:

Vad tyckte du om årets tävling?
- Det var första gången jag spelade tävlingen och jag tyckte att tävlingen var bra anordnad, det är en trevlig bana som passar perfekt för poäng-spelformen vi spelade.

Vilket är ditt starkaste minne från tävlingen?
- Mitt starkaste minne från tävlingen var mitt sista hål som jag spelade väldigt bra och höll på att sätta en wedge för eagle. Slutade med en lätt birdieputt från cirka en decimeter och poängrekord för tävlingen, 40 poäng.

Kommer du att spela tävlingen även 2010?
- Jag kommer säkert att spela tävlingen nästa år. Eftersom min tävlingsplanering inte är klar för 2010 än så kan jag inte ge ett hundraprocentigt svar dock.

Har du någon förebild?
- Min förebild inom golfen måste jag säga (som säkert de flesta andra) är Tiger Woods. Att kunna vara så överlägsen som han verkligen är, inom en sport som golf, är för mig otroligt imponerande.

Resultatlista från 2009 års tävling

Det fullständiga programmet för SAS Masters Tour 2010 offentliggörs den 14 december.

För ytterligare information, kontakta
Louise Permelin, VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@sgf.golf.se
08-622 15 64

Bildtext: Jens Dantorp som segrare i St Ibb Open 2009
Foto: Golfdata