Landskrona Masters arrangeras 2010

Först in med påskrivet avtal inför 2010 var Landskrona GK som kommer att arrangera sin tävling Landskrona Masters även nästa år. Klubben kommenterar sitt engagemang så här: ”Att arrangera en SAS Masters Tour tävling är ett bra skyltfönster för oss. Det är roligt att ha den här tävlingen eftersom alla i klubben är positiva till det. Det är lätt att få funktionärer att ställa upp.”

Först in med påskrivet avtal inför 2010 var Landskrona GK som kommer att arrangera sin tävling Landskrona Masters även nästa år. Klubben kommenterar sitt engagemang så här: "Att arrangera en SAS Masters Tour tävling är ett bra skyltfönster för oss. Det är roligt att ha den här tävlingen eftersom alla i klubben är positiva till det. Det är lätt att få funktionärer att ställa upp."

Vinnaren av 2009 års Landskrona Masters var dansken Lasse Jensen. Med rondscorerna 69-67-68 höll han undan för fyra svenska spelare och med minsta möjliga marginal tog han hem prischecken på 80000 SEK.
Jensen startade finaldagen på en delad fjärde plats och fem slag efter Gustav Andersson, Chalmers GK. Tack vare stabilt spel utan några direkta misstag gick han runt på 68 slag (-3) för dagen och -9 totalt. Därefter blev det en nervös väntan i klubbhuset. När Gustav missade sin birdieputt på 18:e hålet stod det klart att Lasse säkrat sin andra seger på SAS Masters Tour.

Det var Jensens fjärde topp-10-placering på hans senaste fem tävlingar. Vinsten innebar även att han befäster sin topp-5 ranking i Nordiska Ligan vilket i sin tur betyder att han slipper spela första steget av Europatourkvalet om det skulle stå sig.

"Tack vare att jag inte behöver spela första steget av Europatourkvalet får jag bättre möjligheter att träna på bra hemma i Danmark och även möjlighet att spela ett par tävlingar till på SAS Masters Tour vilket i sin tur gör att jag kan spela in ytterligare rankingpoäng på touren", sammanfattar Lasse.

Vi ställde några frågor till Lasse.

Vad tyckte du om årets tävling?
"Jag tyckte det var en jättebra tävling och SAS Masters Tour och Ecco Tour gjorde ett bra jobb. Det är bra att dessa tourer gör sk "joint events", det ger bra startfält med de bästa spelarna från båda tourerna."

Vilket är ditt starkaste minne från tävlingen?
"Mitt starkaste minne är förmodligen att jag vann. När jag spelade med Landskronas borgmästare Lennart Söderberg i ProAmen så gav han mig en pin som symboliserade staden Landskrona. Han sa att den skulle ge mig tur och det gjorde den!"

Kommer du att spela tävlingen även 2010?
"Jag spelar på Challenge Tour nästa år och därför kommer jag inte att kunna spela tävlingen."

Om du skulle använda musik för att peppa dig inför en golfrond, vilken låt (artist/grupp) skulle du välja?
"Jag har en ganska bred musiksmak men U2 eller Coldplay blir nog mitt val."


Landskrona Masters var 2009 ett så kallat joint event mellan SAS Masters Tour och danska ECCO Tour och det samarbetet fortsätter även nästa år.

För Landskrona Golfklubb har ett tävlingsarrangemang på SAS Masters Tour inneburit att golfbanan har utvecklats, bland annat med ombyggnation av greenområden. Det har även gett mervärde för klubbens sponsorer som varje år ser fram emot tävlingen och tycker det är årets höjdpunkt.

Magnus Bondesson som är projektledare för tävlingen säger:

"Vi är vana tävlingsarrangörer då vi i många år hade Skåne Open här på Landskrona Golfklubb. Nu vill vi ingå på SAS Masters Tour för att det ger ett mervärde. Vår klubb har en idrottslig inriktning och det vill vi visa genom att arrangera en sådan här tävling."

Resultatlista från 2009 års tävling:
Resultatlista

Artiklar från Helsingborgs Dagblad:
Touren satsar på Landskrona GK
Den debuten vill Philip helst glömma
Tourelit möts på Landskrona GK

Allmänna frågor om

SAS Masters Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@sgt.golf.se
08-622 15 64