LET-kort på spel i Mölle

Bara tre tävlingar återstår nu på damernas SAS Masters Tour. Det betyder att viktiga poäng i striden om europatourplatser 2010 står på spel i Mölle Masters hosted by Golfland, som avgörs på Mölle GK 16-18 september.

Bara tre tävlingar återstår nu på damernas SAS Masters Tour. Det betyder att viktiga poäng i striden om europatourplatser 2010 står på spel i Mölle Masters hosted by Golfland, som avgörs på Mölle GK 16-18 september.

Eftersom SAS Masters Tour sedan några år är en så kallad Feeder Tour till Ladies European Tour brukar de sista hösttävlingarna bli extra spännande. De två bästa på rankingen vid säsongens slut får automatiskt licens till LET nästföljande år.

De spelare som i nuläget har bästa chansen att slippa ett nervöst kval senare i höst är Karin Börjeskog, Nyköping, och finskan Hanna Leena Salonen.

Den vänsterspelande sörmländskan har en till synes säker Order of Merit-ledning och borde kunna säkra sitt LET-kort i de tävlingar som återstår.

Salonen stärkte sina aktier betydligt genom segern på Täby förra veckan. Hon övertog då andraplatsen bakom Börjeskog från sydafrikanskan Tandi Cuningham. 

Cuningham, som är trea på rankingen, kommer inte till Mölle. Hon prioriterar just nu de LET-tävlingar hon får spela i stället för att försöka säkra ett fullvärdigt kort via SAS Masters Tour.

Det är hårt om tätplatserna och i det gäng som jagar finns flera svenskor. Josefine Leijon, Isaberg, är fyra på listan, Lisa Hed, Torslanda, sexa, Antonella Cvitan, Kristianstad, sjua, Emelie Lind, Viksjö, åtta, Eva Bjärvall, Hässlegården, nia och Sanna Johansson, Växjö, tia. Alla dessa har fortfarande möjlighet att ta en av de attraktiva LET-platserna. 

Arrangörsklubbens hopp den här veckan står till den 19-åriga talangen Emina Holmgren, som fått ett wild card och därmed chans att visa vad hon kan i större sammanhang än hon är van vid.

För Mölle är det andra året i rad som SAS Masters Tour-tjejerna kommer på besök. Klubben var på 1980- och 1990-talet känd arrangör av europatourtävlingar, och det finns flera legendariska svenskor som skördat framgångar på den välrenommerade skåneklubben.

Liselotte Neumann vann här 1985, Annika Sörenstam 1990 och 1993 och Catrin Nilsmark 1991.
Mölle Golfklubb har haft ett rykte om sig att ha Sveriges snabbaste, och kanske bästa, greener.

- Om de är snabbast i Sverige vågar jag inte svara på, men det rullar bra. Samtidigt är de relativt små och undulerade. Jag tror att det är just greenerna som kan bli den största svårigheten för SAS Masters Tour-tjejerna den här veckan, säger Tina Parmlid, pressansvarig på Mölle GK.

Mölle Masters hosted by Golfland avgörs över 54 hål onsdag-fredag och den totala prispotten är 200000 kronor.

Pressansvarig för tävlingen:
Tina Parmlid
tina@mollegk.se
042-347520

Allmänna frågor om

SAS Masters Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@sgt.golf.se
08-622 15 64