13-åring i Kinnaborg Open

Joacim Carlsson, ett blott 13-årigt jättelöfte från Marks GK, blir den yngste SAS Masters Tour-spelaren någonsin när han på torsdag peggar upp i Kinnaborg Open på sin hemmaklubb.

Joacim Carlsson, ett blott 13-årigt jättelöfte från Marks GK, blir den yngste SAS Masters Tour-spelaren någonsin när han på torsdag peggar upp i Kinnaborg Open på sin hemmaklubb.

Den unge västgöten, som har 2,7 i handicap, har redan vunnit flera juniortävlingar, inklusive KM, och han finns med i Marks GK:s seniorlag i seriespelet. Som 12-åring blev han fyra i Riksfinalen i Skandia Cup.

- Joacim är den största talang vi sett i klubben. Ingen annan har varit i närheten av hans framgångar i motsvarande ålder. Nu har han fått ett wild card och det ska bli kul att se hur han lyckas i så här stora sammanhang säger Egon Svensson, eldsjäl i Marks GK och mannen bakom Kinnaborg Open.

Årets tävling blir den 23:e i obruten följd på Marks GK. Och det är Egon som alltsedan starten hållit hjulen rullande.

Efter ett antal år på Mintouren kom Kinnaborg Open in på dåvarande Telia Tour 1999 och där blev den kvar till och med 2007.

Men 2008 fanns inte tävlingen med på SAS Masters Tour-schemat.

- Vi klarade inte att få ihop minimiprissumman i fjol. I stället körde vi Kinnaborg Open Pro-Am, där vi bjöd in ett antal kända proffs, och siktade in oss på 2009 i stället, berättar Egon Svensson.

I år är Kinnaborg Open tillbaka på touren, till glädje inte bara för Svensson utan även för klubbmedlemmarna - och spelarna.

- Det är kärva ekonomiska tider, men jag lyckades på något sätt få ihop pengarna. Återstår att se hur det blir nästa år. Jag är 71 år nu och det börjar ta emot, säger Egon Svensson, som under alla år själv engagerat lokala sponsorer för att få till evenemanget.

Årets Kinnaborg Open har alla förutsättningar att bli en bra tävling. Startfältet inkluderar praktiskt taget alla de bästa spelarna på SAS Masters Tour, inklusive Anders Sjöstrand, Tortuna, och Joakim Rask, Salem, som i nämnd ordning toppar Order of Merit.

Bland deltagarna finns också Challenge Tour-spelarna Johan Axgren, Öijared, Johan Bjerhag, Vetlanda, och Rikard Karlberg från Ale GK.

Det finns också ett gäng lokala förmågor som nu ser chansen att visa upp sig. Förutom unge Joacim Carlsson representeras hemmaklubben av ytterligare två amatörer, Marcus Norinder och Jonas Svensson.

Från grannklubben Borås GK kommer Nicklas Glans, bäste västgöte på rankingen med en 28:e plats, tillsammans med Johan Björelind och Joakim Löfström.

Kinnaborg Open spelas över 54 hål torsdag-lördag och den totala prissumman är 200000 kronor.

Pressansvarig för tävlingen:
Egon Svensson
egon.svensson@comhem.se
0320-47963
070-7616313

Allmänna frågor om

SAS Masters Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@sgt.golf.se
08-622 15 64