LET-stjärnor till Landeryd

Johanna Westerberg, Lotta Wahlin och Anna Tybring, alla Ladies European Tour-spelare med östgötsk anknytning, ger stjärnglans åt startfältet när SAS Masters Tour fortsätter med Landeryd Masters i Linköping fredag-söndag.

Johanna Westerberg, Lotta Wahlin och Anna Tybring, alla Ladies European Tour-spelare med östgötsk anknytning, ger stjärnglans åt startfältet när SAS Masters Tour fortsätter med Landeryd Masters i Linköping fredag-söndag.

Lotta Wahlin, Landeryds egen stjärnspelare, blir förstås den stora publikfavoriten när hon nu gör ett av sina sällsynta tävlingsframtädanden på hemmaplan.

Lotta fick i fjol sitt internationella genombrott med två tunga segrar ute i Europa. Hittills i år har det inte gått lika lätt för den talangfulla 25-åringen, som är 69:a på LET-rankingen. Hon lär dock hitta motivation så det räcker när hon nu får tävla inför familj och vänner på en bana som hon kan bättre än någon av konkurrenterna.

Johanna Westerberg är gravid i femte månaden med sin sambo och caddie, tennisstjärnan Pim-Pim Johansson. Det hindrar inte Johanna från att fortsätta spela bra golf på LET, där hon i juni i år tog sin första seger (Portuguese Open).

Johanna, född och uppväxt i Mjölby men numera tävlande för Kallfors GK, är den hetaste svenska LET-spelaren för närvarande. Det visade hon så sent som i söndags, då hon blev delad trea i Finnair Masters och tog sig upp till nionde plats på den europeiska penninglistan.

Ett starkt skäl till att Johanna Westerberg den här veckan återvänder till SAS Masters Tour är att hon är titelförsvarare på Landeryd. I fjolårets premiärtävling, som då hette Svensk Biogas Masters, vann hon med hela sju slags marginal.

Ytterligare en europatourspelare att hålla ögonen på är Anna Tybring, Motala-tjejen som är 58:a på LET:s penninglista, och som nu tävlar inom bekvämt avstånd från sin hemmaklubb.

Europatourspelarnas närvaro lär sporra SAS Masters Tour-spelarna, som med rankingettan Karin Börjeskog från Nyköping i spetsen ställer upp mangrant.

En mycket intressant spelare i fältet är den 19-åriga amatören och jättetalangen Louise Larsson från Karlstad. Den unga värmländskan blev för knappt två veckor sedan svensk mästarinna i konkurrens med alla proffsen och i lördags placerade hon sig sensationellt som trea i individuella senior-EM på Falsterbo.

Det här är andra året som Landeryds GK står värd för en SAS Masters Tour-tävling. Banan fick mycket beröm vid fjolårets premiär och den är inte sämre i år, enligt klubbens pro och pressansvarige Peter Lindh.

- Vi ser fram mot en minst lika bra tävling i år. Vi hoppas också att det fina startfältet ska locka många besökare till banan. Vi har ju 3300 medlemmar på vår 54-hålsanläggning, som ligger på cykelavstånd från Linköpings centrum.

- Många borde vara intresserade att komma och titta, om inte annat på Lotta Wahlin, när hon gör ett av sina sällsynta tävlingsframträdanden på hemmabanan, säger Peter Lindh.

Landeryd Masters spelas över 54 hål 4-6 september och den totala prissumman är 200000 kronor. Deltagare från 14 nationer finns bland de 78 deltagarna.

Pressansvarig för tävlingen:
Peter Lindh
pro@landerydsgolf.se
070-858 40 34
013-36 22 13

Allmänna frågor om

SAS Masters Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@sgt.golf.se
08-622 15 64