Skandia Super Camp

Skandia Super Camp genomförs för andra gången på Ljungbyhed GK och Activus Sport Camp, 9-13 juli

Skandia Super Camp genomförs för andra gången på Ljungbyhed GK och Activus Sport Camp, 9-13 juli

120 spelare mellan 14 och 15 år och cirka 25 ledare från Golfdistriktsförbunden kommer till årets Skandia Super Camp. Skandia Super Camp genomförs i samarbete med Svenska Golfförbundet och Golfdistriktsförbunden.

-På campen ska talangerna inspireras att satsa vidare och fortsätta bygga sitt nätverk av tränare, ledare, fystränare, kostrådgivare och övriga på hemmaklubben. Vi vill öka glöden i klubben, med hjälp av distrikten, säger Peter Östlund, talangutvecklare på Svenska Golfförbundet och huvudansvarig för Skandia Super Camp 2009.

De ansvariga på landslagssidan tror på det "dynamiska synsättet" att fostra talanger: Att se mer neutralt på talangen och lyfta upp förutsättningarna, såsom miljö- och träningsklimat, för att lyckas. 

- På detta sätt hoppas vi inspirera många av våra unga lovande spelare i Sverige att fortsätta att satsa seriöst på sin golf. Det är viktigt att synliggöra många i ung ålder, eftersom det finns många barn och ungdomar med obegränsad potential.

Syftet med lägret är också att inspirera och synliggöra ledare från Sveriges golfdistrikt, som dessutom får chans att träffa golfgymnasietränare, landslagscoacher och Svenska Golfförbundets elitansvariga.

- Idrottskulturen på golfklubben är basen för att spelare, tränare och ledare ska kunna växa tillsammans. För att locka fram glädje, eget ansvar, ärlighet och ett hälsosamt liv behöver vi många ledare som kan fungera som föredömen.

Distriktens starka engagemang i elitutvecklingen ställer dem inför nya utmaningar vad gäller utformning av aktiviteter, som att

Beröra spelstandard, motivation och mognad för att distrikten ska kunna plocka ut sina spelare till framtida Super Camp

I största möjligaste mån genomföra aktiviteter med spelarna och deras hemmatränare, ledare och coacher - i syfte att inspirera till fortsatt arbete i hemmamiljön

- Får vi 120 glada och inspirerade ungdomar och ett 25-tal ledare och tränare att bidra med än mer energi i svensk golfs ungdomsutveckling, då har vi lyckats!

För mer information, kontakta
Johanna Holmberg
johanna@sgdf.se
070-244 94 77

Allmänna frågor om Skandia Super Camp
Peter Östlund
070-522 17 07