Flera svenska golfproffs ger sitt stöd till World Golfers Championship

Flera svenska golfproffs ger sitt stöd till World Golfers Championship - Golfen har gett oss så mycket, nu vill vi ge något tillbaka, skriver här Lotta Neumann.

Pressmeddelande från Lotta Neumann:
USA i juni 2009.

Flera svenska golfproffs ger sitt stöd till World Golfers Championship - Golfen har gett oss så mycket, nu vill vi ge något tillbaka, skriver här Lotta Neumann.

För femton år sedan drog legendariske Sven Tumba i gång World Golfers Championship - alla golfamatörers eget världsmästerskap. Tack vare den satsningen är det nu möjligt för alla golfare oberoende av handicap att få uppleva det som jag och mina kollegor fått uppleva - att representera sitt land.
Vi gillar idén och därför vill jag och några till gärna vara med genom att sponsra det svenska landslagets deltagande i världsfinalen.

World Golfers Championship spelas i fem hcp-klasser: 0-5, 6-10, 11-15, 16-20 och 21-25. Slagspel med hcp - och hcp-justering efter varje runda. Du kan bli världsmästare i din egen hcp-grupp och dessutom representera Sverige!

I år kommer den svenska uttagningen att ske via Svenska Golfförbundets rikstävlingar. Därefter blir det Sverigefinal 20 september på Kyssinge Golf utanför Stockholm.
Flera svenska golfproffs har uttryckt sitt gillande av idén med ett hcp-världsmästerskap för amatörgolfare, och själv har jag genom åren haft den stora äran att få representera Sverige i tävlingar runt om i världen, både i lag och individuellt, och det är en fantastisk känsla att få spela för sitt land.
Sven har betytt mycket för svensk golf, inte minst när han bjöd in kända ansikten som Arnold Palmer, Jack Nicklaus och Sam Snead samt startade SEO, Scandinavian Enterprise Open.
Min egen golfkarriär och mitt intresse för golfen, liksom för många andra tourspelare, kom genom Sven och Colgate Cup som han initierade. Vi gläds också åt att ungdomar får vara med!
Och han fortsätter att betyda mycket genom att ge världens amatörgolfare det här egna mästerskapet.

World Golfers Championship kommer att bli stort och nu vill vi tourspelare och proffs ställa upp för våra amatörer i våra respektive länder.

Lycka till!
Liselotte Neumann

Mer info hittar du på www.worldgolfers.com