Söderby GK tuffar till banan

Årets femte SAS Masters Tour-tävling på herrsidan avgörs den här veckan på Söderby GK utanför Uppsala. Söderby Masters spelas för andra året i rad och klubben lovar att spelarna ska få en rejäl utmaning.

Årets femte SAS Masters Tour-tävling på herrsidan avgörs den här veckan på Söderby GK utanför Uppsala. Söderby Masters spelas för andra året i rad och klubben lovar att spelarna ska få en rejäl utmaning.

När Pehr Magnebrant vann premiärupplagan i fjol var segerresultatet sju under par, sedan södertäljesonen fått till en kanonscore första dagen (65 slag). Dessa siffror blir svåra att matcha i år, tror Jonas Ekström på Söderby GK:

- I fjol fanns knappast någon ruff, ändå hade spelarna det jobbigt. I år är banan uppsatt såsom touren vill ha den, bland annat med rejäla ruffar. Dessutom är banlängden och de snabba, upphöjda greenerna faktorer som gör att deltagarna kan se fram mot ett verkligt test, säger Ekström.

Några hål har förändrats sedan i fjol. Bland annat har trean, som redan tidigare var ett av de svårare hålen på banan, förlängts med 40 meter.

Att banan är uppskattad framgick av en spelarenkät efter fjolårssäsongen, där Söderby hamnade mycket högt på listan.

- Banan är tuff men rättvis. Det är nog det spelarna värdesätter, säger Jonas Ekström.

Söderby GK firar femårsjubileum i år och satsar hårt på att utveckla tävlingen och anläggningen. Bland annat är ett hotell, med 36 bäddar, under byggnad i anslutning till banan. Det är inte klart till tävlingen men kommer att öppnas senare denna månad.

Söderby och Edenhof ingår i samma koncept och dessa klubbar har inte mindre än nio spelare med i Söderby Masters.

- De vi hoppas mest på är Daniel Tyskbo, Alexander Lantz och Fredrik Forsell, säger Jonas Ekström.

156 spelare kommer för att göra upp om prispotten på 300000 kronor. Bland dessa finns fyra av årets fem tidigare SAS Masters Tour-vinnare och åtta av de tio bästa på order-of-merit. Flera av deltagarna har Europatour- och Challenge Tour-meriter.

Söderby Masters spelas över 54 hål torsdag-lördag. Vinnaren kommer alltså att hyllas på den svenska nationaldagen.

Pressansvarig för tävlingen:
Jonas Ekström
jonas@soderbygolf.se
018-4301975

Allmänna frågor om
SAS Masters Tour hänvisas till:
Louise Permelin
VD Svenska Golftourerna
louise.permelin@sgt.golf.se
08-622 15 64